Adriana
Publicat în 26 aprilie 2017, 14:11 / 85 elite & idei

Dan Mihalache, participare la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra

Dan Mihalache, participare la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra
+ Observator

Duminică am participat, în calitate de vorbitor special, alături de dl Leslie Kleinman, supravieţuitor, la ceremonia de comemorare a Holocaustului, organizată de Sinagoga Pinner din Londra. Comemorarea s-a circumscris temei „De la teroare la toleranţă”.
Am punctat, cu această ocazie, importanţa pe care o are menţinerea vie a memoriei Holocaustului în educarea tinerei generaţii şi în lupta pentru combaterea antisemitismului şi a oricăror forme de rasism. Totodată, am evocat experienţa personală, în dubla calitate de cadru didactic şi om politic, cu privire la percepţia socială asupra Holocaustului.
Cu referire la rezultatele obţinute de România, în 2016, pe parcursul exercitării preşedinţiei IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance), am menţionat adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului, apreciind că, astfel, au fost setate noi standarde calitative în activitatea organizaţiei.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe