Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:41 / 104 elite & idei

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor

Dan mIrcea Cipariu, candidat la conducerea Uniunii Scriitorilor
+ Observator

Scriitorul Dan Mircea Cipariu si si criticul literar Nicolae Manolescu, actualul presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), vor candida la presedintia USR, la alegerile care vor avea loc in septembrie – octombrie 2013, scrie AgentiadeCarte.ro, citand Mediafax.

Statutul Uniunii Scriitorilor din Romania a fost modificat pe 12 martie 2013 si ii permite si lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, sa candideze pentru un al treilea mandat in functia de presedinte al Uniunii.

Dan Mircea Cipariu – care a candidat si in urma cu patru ani pentru functia de presedinte al USR – a confirmat ca isi va depune si anul acesta candidatura pentru preluarea conducerii Uniunii Scriitorilor.

“Nu pot sa ii dezamagesc pe sustinatorii mei de acum patru ani, care m-au votat, si nici pe cei noi, care vor sa ma voteze. Noua formula de votare aprobata de Consiliu este una mai democratica decat cea de acum patru ani. E sanatos pentru democratia Uniunii Scriitorilor sa fie mai multe candidaturi cu solutii la problemele cu care se confrunta scriitorul roman contemporan. Eu as fi foarte bucuros sa avem programe manageriale de calitate”, a spus Dan Mircea Cipariu.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe