OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 10:29 / 237 elite & idei

Dan Șova: Neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile ceferiștilor

Dan Șova: Neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile ceferiștilor
+ Observator • + Social

Drepturile salariale ale ceferiștilor nu vor afectate chiar dacă aceștia nu au încheiate noile contracte colective de muncă, a declarat joi, la Simeria, ministrul Transporturilor, Dan Șova, referindu-se la discuțiile purtate cu sindicaliștii de la căile ferate, cu o zi înainte.

‘Ceea ce am reușit să lămurim ieri (miercuri, n.r.) este că neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale și drepturile, în general, ale ceferiștilor prevăzute în contractele colective de muncă. S-a găsit o modalitate pentru ca ele să existe, în continuare, până la semnarea noilor contracte colective de muncă’, a afirmat ministrul Transporturilor într-o conferință de presă.

El a arătat că sindicatele au avut întâlniri joi cu conducerile celor trei structuri ale CFR — Infrastructură, Marfă și Călători, urmând ca documentele convenite să fie prezentate ministerelor abilitate în rezolvarea problemelor de muncă și dialog social.

‘Chiar aseară am stabilit care sunt pașii următori care trebuie făcuți. Astăzi sindicatele sunt la întâlniri pentru a finaliza o serie de documente cu conducerile celor trei CFR-uri, la Infrastructură, Marfă și Călători, urmând a prezenta documentele mai departe către Ministerul Dialogului Social, Ministerul Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a vedea exact care sunt modalitățile de rezolvare’, a explicat Șova.

Potrivit acestuia, protestul spontan al ceferiștilor a afectat circa 15% din trenurile care circulă, în mod normal, într-o zi, ministrul afirmând că el cunoaște problemele care au determinat întreruperea lucrului de către angajații de la căile ferate.

Sindicaliștii de la căile ferate au declanșat miercuri o grevă de avertisment de două ore, nemulțumiți de negocierile legate de noul contract colectiv de muncă și salarizare.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe