OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:35 / 210 elite & idei

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Plângerea penală formulată de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, referitoare la tentativa de mituire care a avut loc la Beijing, pentru un tronson de autostradă, a fost declinată de Direcția Națională Anticorupție către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru efectuarea cercetărilor, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanți ai DNA.

Plângerea a fost înregistrată pe 10 septembrie la DNA, repartizată Secției I, iar după două zile s-a declinat către Parchetul Bihor, deoarece s-a constatat că faptele reclamate nu erau de competența procurorilor anticorupție.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a declarat, joi, la Ionești, în județul Dâmbovița, că tentativa de mită, ce a avut loc la Beijing acum o lună și pentru care a sesizat DNA, a fost pentru un tronson de autostradă.

”E un denunț, cineva a încercat să ne mituiască pentru un tronson de autostradă. Am sesizat DNA și o să vedem”, a declarat Șova.

Întrebat de jurnaliști despre ce sumă este vorba, Șova a răspuns că nu a intrat în amănunte.

”Nu am intrat în amănunte. Am fost abordat direct. Reacția anchetatorilor cred că e bună deocamdată, suntem oameni de meserie, în faza premergătoare durează puțin mai mult, dar se vor mișca”, a precizat Dan Șova.

Acesta nu a dat numele celui care a vrut să îl mituiască, spunând doar că ”e o companie mare, care are lucrări cu CNADNR”. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe