OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 10:22 / 159 elite & idei

Dan Şova s-a întâlnit, joi, cu o delegaţie americană şi una sud-coreeană pentru a discuta PPP

Dan Şova s-a întâlnit, joi, cu o delegaţie americană şi una sud-coreeană pentru a discuta PPP

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a avut, joi, o întâlnire cu o delegaţie sud-coreeană şi cu una americană, potrivit unui comunicat de presă remis vineri, AGERPRES.

Delegaţia sud-coreenă prezentă la întâlnirea cu demnitarul român a fost formată din Song Jin Seoub, vicepreşedinte al grupului nuclear energetic din cadrul Hyundai Engineering&Construction Co.Ltd, Kim TaekWon, vicepreşedinte al diviziei de afaceri internaţionale al aceleiaşi companii, şi Hong Key Chung, coordonator de proiecte PPP (parteneriat public-privat) în cadrul C.R.E.A.M. România PPP Aliance.

‘Oaspeţii din Coreea de Sud şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte de investiţii în ţara noastră şi au primit informaţii detaliate despre marile proiecte de interes naţional din partea ministrului delegat, Dan Şova. Astfel, demnitarul român a făcut o prezentare detaliată a proiectelor aflate în portofoliul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, punând accent pe cele referitoare la canalul Siret – Bărăgan, autostrada Transilvania şi la reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă’, se arată în document.

La finalul întâlnirii s-a stabilit ca un reprezentant al companiei să înainteze ministrului Dan Şova, la sfârşitul lunii august, propuneri concrete de colaborare pentru realizarea unuia sau a mai multor proiecte din cele prezentate astăzi delegaţiei sud-coreene.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Aecom, furnizor global de servicii de asistenţă tehnică, profesională şi de management în domenii precum infrastructură, transport, energie, construcţii, cele două părţi au discutat despre posibilităţile de colaborare în ceea ce priveşte finanţarea şi furnizarea de servicii tehnice asupra proiectelor de infrastructură care sunt incluse în programul operaţional 2014 – 2020.

‘Pe fondul dorinţei autorităţilor române de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor europene în vederea realizării de proiecte în domeniul infrastructurii rutiere, precum şi dezvoltării acestora, reprezentanţii companiei Aecom şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini aceste demersuri, din perspectiva experienţei acestora în domeniu’, precizează documentul citat.AGERPRES/(AS – autor: Florin Bărbuţă, editor: Andreea Marinescu)

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe