OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 13:09 / 272 elite & idei

Dan Șova: Sondajul Pollwatch plasează PSD și familia sa politică europeană pe primele locuri în preferințele electoratului

Dan Șova: Sondajul Pollwatch plasează PSD și familia sa politică europeană pe primele locuri în preferințele electoratului

Salut rezultatele sondajului publicat de Pollwatch. Eu cu privire la alegerile europarlamentare. Conform acestuia, Partidul Social Democrat câștigă detașat alegerile din România, într-o tendință puternică de stânga care se manifestă pe întreg continentul european. Predicția Pollwatch este că Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților va câștiga 221 de mandate, în dauna Partidul Popular European, care va obține numai 202. În prezent, PPE are 275 de europarlamentari. Așadar, putem vorbi despre o victorie decisivă pe linia social-democrației europene, dar și despre o confirmare a politicilor imprimate de o guvernare pragmatică de stânga, la nivel național.

Aduc aminte de tăierile de pensii și salarii din România sub guvernarea PDL, precum și de sacrificiile enorme pe care populația bătrânului continent le-a îndurat, sub falsă egidă a conservatorismului responsabil. Aceste politici, asumate în timpul crizei economice, au dus la rezultate cel puțin discutabile, la nivel european. Deciziile heirupiste ale guvernării Boc sunt încă proaspete în memoria colectivă. Reacția populară, manifestată în chip decisiv și democratic la alegerile parlamentare din 2012, va fi confirmată și în luna mai, odată cu scrutinul european.

Este nevoie de stabilitate, în drumul nostru european. Subliniez importanța acestor alegeri europarlamentare în contextul mai larg al declinului dreptei în țara noastră și în țările Uniunii Europene. Minciunile, corupția și proastele măsuri ale Partidului Democrat Liberal au dus la o scădere a încrederii alegătorilor în instituțiile statului. Este datoria mea, ca politician și cetățean al acestei țări, să chem românii la vot în cadrul acestui scrutin extrem de important pentru țara noastră.

Rezultatele obținute de guvernarea USL în România garantează o evoluție responsabilă și pragmatică pentru țară, sub principiul echității sociale. Politicile Guvernului Ponta au adus cea mai mare creștere economică din ultimii ani, cea mai mică inflație după Revoluție și o rată a șomajului mult sub media UE. Pentru aceste rezultate, dar și pentru munca pe care o depunem în timpul acestui an și în folosul românilor, am încrederea că rezultatele publicate în acest sondaj se vor adeveri.

Sondajul poate fi consultat aici: http://www.pollwatch2014.eu/

Dan Șova,

Vicepreședinte PSD

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe