Adriana
Publicat în 12 februarie 2013, 13:21 / 138 elite & idei

Dan Sova vrea rezilierea contractului cu Bechtel

Dan Sova vrea rezilierea contractului cu Bechtel

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, intenţionează să ceară companiei Bechtel rezilierea de comun acord a contractului pentru Autostrada Transilvania.

„Trebuie s-o spun cu tot regretul, dar intenţia mea fermă este de a propune companiei Bechtel încetarea completă a relaţiilor contractuale cu plata datoriilor acumulate la zi, care se ridică undeva la 50 de milioane de euro, din anul 2012”, a declarat Dan Şova la Realitatea.

El a precizat că, pentru a termina tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, singurul unde compania Bechtel mai lucrează, ar fi mai necesară o sumă de 250 de milioane de euro, fiind de părere că „s-ar ajunge la nişte cifre astronomice”.
1,3 miliarde euro pentru 52 de km şi 40%

how to get your ex back

dintr-un tronson nefuncţional

„Am cheltuit 1,3 miliarde de euro, până în acest moment, şi avem singurul tronson funcţional de la Turda la Gilău de 52 km şi încă 40% din tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, nefuncţional, pentru că nu există nod rutier. Or, să plăteşti 1,3 miliarde pentru 52 de km de autostradă, în condiţiile în care această autostradă trebuie să aibă 420 km, fireşte că se ajunge la nişte cifre astronomice”, a spus Şova.

Ministrul delegat a precizat că propunerea sa de încetare a contractului cu Bechtel este „bazată pe o chestiune de bun simţ, statul român pur şi simplu nu are bani, în acest moment, pentru susţinerea în continuare a acestui proiect”.
Articol publicat pe www.gandul.info

zp8497586rq

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe