Matei Bogdan
Publicat în 24 aprilie 2019, 14:53 / 114 elite & idei

Dan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

Dan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

Indicele ROBOR a fost manipulat. La această concluzie a ajuns președintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir, membru ALDE, care consideră că ROBOR-ul a fost calculat în mod netransparent. Parlamentarul propune demiterea șefului Consiliului Concurenței și sancționarea a doi oficiali ai Băncii Naționale.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, spune la RFI că raportul Comisiei Economice privind indicele ROBOR este nejustificat: ”Vorbim de niște păreri ale domnului Zamfir, care au prins forma unui raport, pentru că dânsul conduce cum conduce Comisia Economică. În același timp, Banca Națională este o instituție independentă. Din perspectivă administrativă și funcțională, nu are nici măcar dreptul să primească ordine sau recomandări sau sugestii din partea altei instituții. Acest lucru este stipulat în Tratatul de Aderare a României la UE. Bănuiesc că se cunoaște acest lucru, inclusiv la nivelul domnului Zamfir, deși acolo am mari dubii că se cunoaște ceva”.

În opinia sa, ”acest raport nu se justifică în nici un fel. Cum să ignori pozițiile Consiliului de Administrație, după ce te tăvălești prin toată presa, văitându-te că nu-ți vine Consiliul de Administrație la audieri și după aia le ignori complet”.

Ultima ora:

ObservatorGabriel Sicoe: Dacia – prima poziție în Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est.

PoliticRemus Borza a răbufnit: Pot fi acuzați de TRĂDARE a interesului național. De unde vine salvarea României

EconomieGabriel Sicoe: Dacia – prima poziție în Topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est.

ExternCorina Crețu: Cheltuirea atentă a banilor europeni înseamnă capacitatea de a răspunde eficient la nevoile cetățenilor

EvenimenteLA MULȚI ANI, CLUB ROMÂNIA!

CulturaSever Voinescu: Cultura de Wikipedia

SocialNicusor Dan da in judecata PMB pe marginea proiectului Cismigiu

MoldovaIulian Chifu: Chişinăul mănâncă forţat „salamul feliat“ al lui Putin în TransnistriaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe