Matei Bogdan
Publicat în 24 aprilie 2019, 14:53 / 140 elite & idei

Dan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

Dan Suciu: Concluziile senatorului Daniel Zamfir privind ROBOR-ul sunt nejustificate

Indicele ROBOR a fost manipulat. La această concluzie a ajuns președintele Comisiei Economice a Senatului, Daniel Zamfir, membru ALDE, care consideră că ROBOR-ul a fost calculat în mod netransparent. Parlamentarul propune demiterea șefului Consiliului Concurenței și sancționarea a doi oficiali ai Băncii Naționale.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, spune la RFI că raportul Comisiei Economice privind indicele ROBOR este nejustificat: ”Vorbim de niște păreri ale domnului Zamfir, care au prins forma unui raport, pentru că dânsul conduce cum conduce Comisia Economică. În același timp, Banca Națională este o instituție independentă. Din perspectivă administrativă și funcțională, nu are nici măcar dreptul să primească ordine sau recomandări sau sugestii din partea altei instituții. Acest lucru este stipulat în Tratatul de Aderare a României la UE. Bănuiesc că se cunoaște acest lucru, inclusiv la nivelul domnului Zamfir, deși acolo am mari dubii că se cunoaște ceva”.

În opinia sa, ”acest raport nu se justifică în nici un fel. Cum să ignori pozițiile Consiliului de Administrație, după ce te tăvălești prin toată presa, văitându-te că nu-ți vine Consiliul de Administrație la audieri și după aia le ignori complet”.

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

PoliticIon M. Ioniţă: Bădălău şi ai lui

EconomieSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

ExternIulian Chifu: Un game changer în Brexit – Raportul serviciilor britanice privind ingerinţele Rusiei în referendumul din 2016

EvenimenteMireille Rădoi: Un produs de diplomație culturală – Femei remarcabile din România și din Peru

CulturaRadu Preda: Organizatorii memoriei

SocialAndrei Stoian: Sistemul de învăţământ românesc a acumulat o serie întreagă de probleme

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe