Adriana
Publicat în 26 aprilie 2017, 20:28 / 147 elite & idei

Dani Sandu: Discursul anti-elite , în comparația Macron-Le Pen, devine un discurs anti-educație/anti-știință

Dani Sandu: Discursul anti-elite , în comparația Macron-Le Pen, devine un discurs anti-educație/anti-știință
+ Observator

Nu e neapărat ciudat că Emmanuel Macron este criticat că a urmat cele mai bune școli din Franța, iar asta îl face total un om al sistemului.
Ce este ciudat este că aceste critici vin de la oamenii și grupurile ce vorbesc despre cum educația este principala cale de progres și egalizare socială. Discursul anti-elite de genul ăsta, mai ales în comparația Macron-Le Pen, devine un discurs anti-educație/anti-știință de fapt.
Dacă toți cei care au acces la educație de calitate sunt oamenii sistemului, iar educația de calitate este dezirabilă și aduce progres unei societăți, asta nu înseamnă și că este dezirabil să fii educat și să aparții sistemului?
Later edit: vorbim mereu despre propaganda rău-voitoare a unui stat sau altul, dar deseori cele mai mari tâmpenii le facem singuri, fără mare lucru de ajutor extern.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe