Bogdan Daradan
Publicat în 23 noiembrie 2012, 08:15 / 274 elite & idei

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Recent, ambasadorul Romaniei la Belgrad, Daniel Banu s-a intalnit la Bor cu liderii romani din Timoc,  potrivit Romanian Global News.

In cadrul intalnirii au fost prezenti Parintele Boian Alexandrovic, protopop al Bisericii Ortodoxe Romane de “Dacia Ripensis, ”dr. Pedrag Balasevic, Presedintele Partiei Democrate a Romanilor din Serbia si Zavisa Zurz, presedinte al Asociatiei pentru cultura romanilo/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum.

In cadrul discutiilor liderii romani din Timoc l-au informat pe Daniel Banu despre problematica cu care se confrunta, atat legat de autoritatile din Serbia cat si fata de cele din Romania. Ambasadorul Romaniei i-a asigurat de sprijinul total al Romaniei si de faptul ca va transmite mesajele lor la Bucuresti.

Daniel Banu a fost am­ba­sador extraordinar şi plenipotenţial în Bos­nia şi Herţegovina. El este ab­solvent de Filologie, a terminat şi Institutul de Relaţii Internaţionale MGIMO din Mos­cova. A fost şeful Biroului de legătură al României în Kosovo, ins­pector OSCE, depar­ta­mentul drepturile omului şi de­mocratizare, misiunea OSCE în Bos­nia-Herţegovina. Diplo­ma­tul român le spunea parlamen­tarilor din comisia de politică ex­ternă, la vremea la care pri­mea avizul favorabil, că îşi propune o abordare deschisă şi pragmatică în relaţia cu auto­rităţile de la Belgrad, care să permită discutarea oricărei pro­bleme, inclusiv a celei legate de situaţia minorităţii române.

 

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe