OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 16:55 / 295 elite & idei

Daniel Constantin: De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării

Daniel Constantin: De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării

Majoritatea parlamentară și legitimitatea viitoare a Guvernului pot fi puse sub „semnul întrebării”, după votul în favoarea moțiunii de cenzură de miercuri, scrie, pe Facebook, deputatul Daniel Constantin, președintele Partidului Pro România.

„Astăzi, Guvernul PSD care a fost învestit cu 295 de voturi în ianuarie a fost demis de Liviu Dragnea. De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării, cele 241 (inclusiv minoritățile naționale) de voturi fiind obținute printr-un șantaj nemaivăzut în politică. În acest moment, PSD și ALDE nu mai au majoritate fără minoritățile naționale”, consideră Constantin.

El adaugă că partidul său este deschis celor care „s-au săturat de politica pumnului în gură”.

„Apelul meu este către toți colegii din Parlament, către toți cei care s-au săturat de politica pumnului în gură pus de liderul oricărui partid! De azi, ușile Pro România sunt deschise colegilor care vor să facă politică altfel!”, afirmă el.

În încheiere, Constantin spune că va vota împotriva unui guvern „marionetă”, a cărui legitimitate este „pusă sub semnul întrebării”.

„Chiar dacă am plecat din guvern, am înțeles votul oamenilor și am votat cu majoritatea în continuare. De astăzi, legitimitatea Guvernului este pusă sub semnul întrebării. Ca atare, vom vota împotriva unui guvern marionetă a lui Dragnea și Tăriceanu” — adaugă Constantin.

Ultima ora:

ObservatorTeodor Baconschi: Dacă ești un om cu adevărat liber, nu-ți ia nimeni nimic

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe