OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2017, 17:25 / 214 elite & idei

Daniel Constantin: Deciziile importante ale Guvernului să treacă prin coaliție pentru a avea greutate politică

Daniel Constantin: Deciziile importante ale Guvernului să treacă prin coaliție pentru a avea greutate politică

Ședințele coaliției de guvernare vor avea loc săptămânal pentru a discuta atât deciziile care țin de schimbări politice majore, cât și cele referitoare la activitatea parlamentară, a declarat, miercuri, copreședintele ALDE Daniel Constantin.

„Mă bucur că regulamentul pe care l-am propus acum două săptămâni a început să funcționeze începând de astăzi. Astăzi a fost prima întâlnire. Vom avea ședințe periodice, o dată pe săptămână, nu neapărat lunea, nu neapărat vinerea, atunci când va fi nevoie, în care, dincolo de aceste decizii care țin de schimbări politice majore cum este cazul schimbărilor din Guvern, vorbim și de decizii care se iau la nivelul Parlamentului. Cred că este mai important ca deciziile importante pe care le ia Guvernul să treacă prin această ședință a coaliției tocmai pentru a avea greutate politică și cred că, de astăzi, coaliția va începe să funcționeze mult mai bine decât până acum”, a afirmat Constantin, după ședința coaliției de guvernare.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, la rândul său, că PSD și ALDE vor avea și reuniuni la nivelul grupurilor parlamentare pentru a-și coordona pozițiile.

„Vom avea săptămânal reuniuni la nivelul grupurilor parlamentare pentru a ne coordona pozițiile pe cele mai importante chestiuni. Aceste reuniuni ale coaliției pe care le-am instituționalizat vor avea și ele loc cu regularitate, săptămânal, în care vom lua decizii politice legate și de actul de guvernare și de acțiunea politică mai largă”, a spus Tăriceanu.

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit, miercuri, pentru a discuta nominalizările pentru funcțiile de ministru al Justiției și ministru pentru Mediul de Afaceri.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe