OraNoua.ro
Publicat în 21 decembrie 2016, 17:10 / 172 elite & idei

Daniel Constantin, deputat ALDE București. Profil de parlamentar

Daniel Constantin, deputat ALDE București. Profil de parlamentar

Daniel Constantin a obținut al doilea mandat de deputat la alegerile din 11 decembrie, candidând primul pe lista ALDE București.

Constantin a mai avut un mandat de deputat în legislatura 2012 — 2016 când a reprezentat județul Argeș. El deține funcția de copreședinte al ALDE și a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta.

În vârstă 38 de ani, Daniel Constantin și-a început activitatea politică în 2006 când s-a înscris în Partidul Conservator, unde a coordonat coordonat activitatea Departamentului de Fonduri Europene.

În 2010, în urma unui Congres extraordinar, a fost ales președinte al PC.

În 2011, la formarea Alianței de Centru Dreapta dintre PC și PNL, Constantin a devenit copreședinte al ACD, alături de liderul PNL Crin Antonescu și, ulterior, a intrat în conducerea Uniunii Social-Liberale.

Pe 7 mai 2012 a fost numit ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul Ponta. În al treilea Guvern al lui Victor Ponta, Constantin a fost numit și viceprim-ministru.

Daniel Constantin a devenit copreședinte ALDE în urma fuziunii PC cu PLR, în iunie 2015.

Absolvent al Facultății de Zootehnie (în 2002) și masterand al Facultății de Management, Managementul Calității și Inovației (în 2004) de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Daniel Constantin a avut, pe rând, funcțiile de director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (în perioada aprilie — octombrie 2009), evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS (2007 — 2009) și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene (2003 — 2006).

Potrivit declarației de avere, Daniel Constantin deține un teren intravilan de 460 mp dobândit în 2007 și o casă în Corbeanca și părți sociale la societățile Cameea Fine Catering SRL, Flower Event Consulting SRL și DG Advisory Parteners SRL. Constantin a vândut în decembrie 2015 un apartament cu 1.136.000 lei.

În declarația de avere mai sunt menționate datorii contractate în 2007 și 2008 de la Dan Voiculescu, în valoare totală de 295.000 euro, scadente în 2016 și în 2017. Constantin mai are datorii la bănci de 269.000 lei, scadente în 2021 și 2031. El a mai primit și o donație în valoare de 45.000 euro.

Daniel Constantin a avut, în ultimul an fiscal, venituri de 121.386 lei din funcțiile de ministru și de deputat.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe