OraNoua.ro
Publicat în 16 noiembrie 2016, 11:39 / 201 elite & idei

Daniel Constantin: Guvernul Cioloș a luat zero măsuri de stimulare a creșterii economice

Daniel Constantin: Guvernul Cioloș a luat zero măsuri de stimulare a creșterii economice

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a susținut marți că Guvernul Cioloș nu a cheltuit nici jumătate din banii propuși pentru investiții în primele nouă luni ale anului.

„Avansul PIB din primele nouă luni ale anului este unul sub așteptări, făcând ca estimările de creștere peste 5% în acest an să devină un vis frumos. Aportul investițiilor în PIB, în acest an, este aproape la jumătate față de cel de anul trecut. Guvernul Cioloș nu a cheltuit nici jumătate din banii propuși pentru investiții în primele nouă luni ale anului și a venit cu zero măsuri de stimulare a celor private. S-au bucurat, în primele șase luni, de o victorie care nu era a lor, iar datele INS demască acest lucru”, a afirmat Daniel Constantin, conform unui comunicat al ALDE remis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, datele INS arată că economia României și-a redus ritmul de creștere în al treilea trimestru din acest an.

„Considerăm că această informație este principala certificare a faptului că avansul PIB din primul semestru a fost unul conjunctural, bazat exclusiv pe măsurile de reduceri de taxe și majorări salariale acordate de Guvernul Ponta. Executivul condus de Dacian Cioloș a luat zero măsuri pentru stimularea creșterii economice, atât în consum, cât și în investiții”, mai menționează sursa citată.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe