OraNoua.ro
Publicat în 1 februarie 2017, 20:00 / 170 elite & idei

Daniel Constantin, la întâlnirea cu Hans van Baalen: Apartenența la familia europeană ALDE – o chestiune de consecvență și loialitate

Daniel Constantin, la întâlnirea cu Hans van Baalen: Apartenența la familia europeană ALDE – o chestiune de consecvență și loialitate

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a avut, marți, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele Alianței Liberalilor și Democraților Europeni, Hans van Baalen, prilej cu care a reluat angajamentul că formațiunea pe care o conduce va promova la nivel guvernamental în România aceleași principii europene pentru care familia ALDE militează la nivel european.

‘Pentru partidul pe care îl reprezint, apartenența la familia europeană ALDE este o chestiune de consecvență și loialitate față de oamenii care cred cu adevărat în valorile politice de dreapta. Rezultatul obținut la alegerile parlamentare, care ne-a permis formarea unei alianțe de guvernare, ne responsabilizează și ne obligă să ne luptăm pentru transformarea în realitate a unui program de guvernare ambițios, cu beneficii directe pentru fiecare cetățean român. Pentru aceste principii ne vom implica la nivel parlamentar și guvernamental’, a declarat Daniel Constantin, conform unui comunicat transmis miercuri AGERPRES.

La discuțiile avute cu Hans van Baalen, Daniel Constantin a subliniat rezultatul obținut de ALDE la alegerile parlamentare din 2016 care a permis formațiunii pe care o reprezintă să formeze o coaliție solidă de guvernare în România. În același timp, Daniel Constantin a reluat angajamentul că în România ALDE va promova la nivel guvernamental aceleași principii europene pentru care familia ALDE militează la nivel european, menționează sursa citată.

Daniel Constantin i-a adresat o invitație oficială președintelui ALDE de a fi prezent la congresul partidului care va avea loc în următoarele luni, la București.

La rândul său, președintele Hans van Baalen a subliniat provocările politicii la nivel european, cărora politicienii trebuie să le facă față, adaugă ALDE.

Întâlnirea celor doi lideri politici a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care Daniel Constantin a desfășurat-o la Bruxelles în perioada 30-31 ianuarie. Liderul ALDE s-a mai întâlnit și cu Miguel Arias Canete și Karmenu Vella, comisari europeni pentru Acțiuni Climatice și Energie, respectiv Mediu, Afaceri Maritime și Pescuit, subliniază ALDE.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe