OraNoua.ro
Publicat în 2 noiembrie 2016, 16:10 / 211 elite & idei

Daniel Constantin: Nu s-au schimbat foarte multe în revendicările sindicale în România ultimilor 25 de ani

Daniel Constantin: Nu s-au schimbat foarte multe în revendicările sindicale în România ultimilor 25 de ani

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, marți, că în România ultimilor 25 de ani nu s-au schimbat foarte multe lucruri în ceea ce privește revendicările sindicale și a pledat pentru găsirea unui „echilibru perfect” între creșterile salariale și nevoia de investiții.

„Am observat că în România ultimilor 25 de ani, din păcate pentru societate, pentru clasa politică, pentru Parlament, nu s-au schimbat foarte multe lucruri în revendicările pe care dumneavoastră le-ați enunțat de-a lungul timpului. Am văzut mișcări sindicale pe care le-ați făcut și în anii ’90 și în anii ‘2000. Iată, și după 2010 foarte multe mișcări care practic vin și cer aceleași lucruri (…) legate de fiscalitate (…) militează pentru drepturile cetățenilor”, a declarat Constantin, la Palatul Parlamentului, la Congresul Național al Blocului Național Sindical (BNS).

El a arătat că în 2016 România a înregistrat o creștere economică ce creează așteptări și a făcut apel la sindicaliști pentru realizarea unui „parteneriat”.

„Vreau, cu ajutorul dumneavoastră, să solicităm tuturor partidelor politice din țara noastră să nu mai lase o economie în care creșterea să fie bazată doar pe consum și să venim în perioada următoare, începând chiar din 2017, cu investiții de care are nevoie economia românească, ce se fac nu numai din surse private, cum se fac în momentul de față, ci și din surse publice și mai ales din fonduri europene, după un an pe care l-am ratat din acest punct de vedere. Cred că și dumneavoastră, atunci când veți avea aceste solicitări legitime de creșteri de salarii, de protecție socială, veți fi mult mai credibili atâta timp cât sunteți un partener pentru Guvern, astfel încât să găsim echilibrul perfect între creșteri de salarii, între drepturi de care aveți nevoie, dar și investiții care să facă sustenabile aceste lucruri”, le-a transmis Daniel Constantin sindicaliștilor.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația Z



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe