Matei Bogdan
Publicat în 22 ianuarie 2020, 18:41 / 96 elite & idei

Daniel Constantin: Nu este cea mai plăcută cale, dar a fost una sănătoasă pentru acest moment. Asumarea răspunderii, ”singura cale” pentru Guvernul Orban.

Daniel Constantin: Nu este cea mai plăcută cale, dar a fost una sănătoasă pentru acest moment. Asumarea răspunderii, ”singura cale” pentru Guvernul Orban.

Invitat la „Puterea Știrilor”, deputatul PNL Daniel Constantin consideră că în cazul unei moțiuni de cenzură, PNL va câștiga în orice situație, indiferent dacă va trece sau nu de votul Parlamentului.

„Vom vedea ce se va întâmpla la nivelul Parlamentului, dar eu cred că PNL-ul câștigă în orice variantă. Dacă trece moțiunea, se declanșează procesul de alegeri anticipate, iar dacă nu trece, câștigăm la nivelul procesului electoral. Alegerea primarilor în două tururi este un obiectiv pe care eu personal l-am urmărit, atunci când am fost președinte la Partidul Conservator, și co-președinte ALDE, și președinte inițial la Pro România, până când a venit Victor Ponta, am urmărit acest obiectiv, acum avem posibilitatea să îl punem în practică.

Cred că vor câștiga alegătorii până la urmă, gândiți-vă că sunt primari care au câștigat și cu 25 -27%, care nu au reprezentativitatea necesară ca să conducă o comunitate. Primarul trebuie să aibă forță, iar forța este dată de procesul electoral. Ca atare, eu cred că dacă alegem să avem alegeri în două tururi, este un lucru extraordinar de bun, de asemenea, cred că dacă vom avea alegeri anticipate ar fi un lucru bun, pentru că altfel riscăm să repetăm anul 2016, atunci când economia a bătut pasul pe loc.

În momentul în care Guvernul are o putere mai mare și o susținere mai mare la nivelul Parlamentului, categoric poate să vină cu reforme mai multe și să își implementeze programul de guvernare cu o ușurință mult mai mare”,  a declarat Daniel Constantin.

Referitor la situația în care se află guvernul liberal condus de Ludovic Orban, care a ales calea asumării răspunderii în privința bugetului, și urmează aceeași cale și pentru alegerile locale în două tururi, deputatul liberal Daniel Constantin consideră că aceasta a fost singura cale până acum.

„Dacă privești din partea celui care este la guvernare, sigur că guvernul a gândit că își dorește un buget care să nu fie măcelărit la nivelul Parlamentului. Era singura cale la momentul respectiv, pentru că altfel trebuia să vii să negociezi cu fiecare partid în parte. Sunt multe partide care susțin guvernul în momentul ăsta și, evident, având o anumită structură, fiecare zonă încearcă să influențeze într-un fel sau altul. Din acest motiv, nu este cea mai plăcută cale, dar a fost una sănătoasă pentru acest moment. Pentru viitor, nu ar trebui să ajungem într-o situație în care să nu dăm unui guvern puterea de a decide ceea ce trebuie să facă. Dacă avem o picare de guvern, mergem rapid pe acest proces de alegeri anticipate, dacă el se poate aplica, astfel încât guvernul să nu fie pus într-o astfel de situație”, a mai spus Daniel Constantin, la „Putere Știrilor”.

www.psnews.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe