OraNoua.ro
Publicat în 6 septembrie 2017, 17:26 / 254 elite & idei

Daniel Constantin: PSD înlătură orice om competent numai din răzbunare politică

Daniel Constantin: PSD înlătură orice om competent numai din răzbunare politică

Deputatul Daniel Constantin consideră că schimbarea lui Victor Ponta din funcția de președinte al Comisiei de afaceri europene a Camerei arată faptul că PSD înlătură orice om competent numai din răzbunare politică și pentru a-și impune voința absolut peste tot.

„Nu mă miră faptul că Victor Ponta a fost schimbat din funcția de președinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaților. Victor Ponta a spus întotdeauna că nu vizează funcții și și-a asumat pierderea acestei poziții când a aderat la Pro Romania. Ce mă miră foarte tare este că PSD-ul înlătură orice om competent numai din răzbunare politică și numai pentru a-și impune voința absolut peste tot”, a scris Daniel Constantin, marți, pe Facebook.

El a făcut referire și la deputatul Sorin Cîmpeanu, menționând că acesta a fost înlocuit din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților unde era doar simplu membru.

„Sorin Cîmpeanu, în afara calității de deputat, este rector al unei universități de prestigiu și președinte al Consiliului Național al Rectorilor. Era singurul reprezentant al mediului universitar în acea comisie. Restul membrilor comisiei sunt reprezentanți ai învățământului preuniversitar sau au alte profesii. Nu mai pun în discuție anvergura internațională a domnului Cîmpeanu, care în prezent deține funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei”, a subliniat Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Sorin Cîmpeanu a fost înlocuit în cadrul comisiei de noua deputată de Mehedinți Alina Teiș, care a depus jurământul de deputat cu o zi în urmă.

„Am apreciat în luna mai acțiunea PSD care l-a păstrat pe Sorin Cîmpeanu în această comisie atunci când ALDE-le lui Tăriceanu, cu același dispreț față de educație, a cerut schimbarea acestuia. Acum îmi dau seama că PSD-ul nu a pus atunci preț pe valoarea lui Sorin Cîmpeanu, ci a fost probabil o încercare de a-l smulge din noua mișcare politică Pro România. Acesta este disprețul pe care „noul” PSD îl arată sectorului educației, punând accent pe oameni care învață la locul de muncă!”, a opinat Daniel Constantin.

El a mai spus că, în calitate de președinte al Partidului Conservator și de copreședinte ALDE, în cei șapte ani cât a colaborat cu social-democrații a cunoscut „un alt PSD decât cel de astăzi, schimbat probabil de noua viziune de conducere”.

„PSD-ul cu care eu am lucrat încerca întotdeauna să împartă puterea și să nu pară un partid totalitar. Totalitarismul întotdeauna se transformă în dictatură. Astăzi PSD-ul vrea tot, din păcate. Toată puterea, toate funcțiile, într-un cuvânt să nu miște nimeni în front”, a apreciat deputatul.

Daniel Constantin subliniază că există instituții publice unde ar trebui să domine echilibrul politic.”În acest moment, funcțiile din cadrul acestor instituții, și nu numai, sunt proprietatea exclusivă a unui singur om — Liviu Dragnea. Urmează în curând numiri la Curtea de Conturi și la Autoritatea de Audit, unde probabil vor fi numite tot persoane apropiate președintelui PSD”, a susținut deputatul.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Ioan Munteanu, a anunțat marți în plen că Victor Ponta nu mai este membru al acestui grup și va pierde și funcția de președinte de comisie.

 

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe