OraNoua.ro
Publicat în 29 martie 2017, 19:33 / 241 elite & idei

Daniel Constantin, rămas fără sprijinul politic al ALDE, caută sprijin de la PSD

Daniel Constantin, rămas fără sprijinul politic al ALDE, caută sprijin de la PSD

Liderii ALDE au votat retragerea sprijinului politic pentru copreşedinte Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după şedinţa BPC, că luni le va comunica oficial liderului PSD Liviu Dragnea şi premierului Sorin Grindeanu decizia luată de partid de a-i retrage sprijinul politic lui Daniel Constantin, pe care l-a numit „un cântăreţ al sistemului”.

“Principala decizie care a fost astăzi luată după o lungă dezbatere a fost cea referitoare la retragerea sprijinului politic pentru domnul Daniel Constantin din funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului. Votul a fost extrem de clar, au fost 86 de voturi pentru, 5 abţineri şi 12 voturi împotrivă. Şi eu m-am abţinut la acest vot”, a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu

Luni este programată o reuniune politică la nivel de coaliţie în care Călin Popescu Tăriceanu va comunica partenerilor oficial decizia. ”Le voi comunica colegilor noştri şi primului-ministru propunerile pe care le vom face pentru funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier în persoana actualului ministru al Relaţiei cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu. Pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, BPC l-a votat pe liderul grupului senatorilor, Viorel Ilie”, a mai spus Tăriceanu, precizând că deciziile vor fi luate în comun în alianţă între PSD şi ALDE.

Daniel Constantin a declarat că decizia colegilor din ALDE de retragere a sprijinului politic pentru el este nestatutară, iar în acest moment ”mingea” este în terenul liderului PSD, Liviu Dragnea, si a premierului Sorin Grindeanu, care trebuie să decidă dacă acceptă o decizie nestatutară.
Daniel Constantin a susținut că decizia este nestatutară pentru că retragerea sprijinului politic pentru un copreședinte nu se poate face decât în congres.
El a adăugat că, probabil, conducerea ALDE îi va informa pe președintele PSD, Liviu Dragnea, și pe premierul Sorin Grindeanu despre această decizie.
”Acum mingea e în terenul domniilor lor, dacă vor accepta o decizie care nu are nicio legatura nici cu statutul, nici cu legalitatea”, a mai spus Constantin.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe