Matei Bogdan
Publicat în 6 noiembrie 2019, 17:40 / 88 elite & idei

Daniel Constantin și-a anunțat demisia din Pro România și nu exclude să treacă la PNL

Daniel Constantin și-a anunțat demisia din Pro România și nu exclude să treacă la PNL

Daniel Constantin, primvicepreședinte Pro România, a declarat marți seară, la Digi24, că va demisiona din partid, după conflictul iscat în urma celor șapte parlamentari care au votat Guvernul Orban. În plus, el a declarat că nu exclude să treacă la PNL, dar nici formarea unui nou partid.

Pro România a hotărât, marți, să îi sancționeze pe parlamentarii partidului care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Aceștia vor fi revocați din funcțiile de coordonatori județeni și li se va retrage sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Legislativ. Conform statutului, membrii partidului nu pot fi dați afară. Surse din partid susțin că prevederea a fost introdusă chiar la solicitarea lui Victor Ponta, care acum cere excluderea parlamentarilor care au votat învestirea noului guvern.

Despre acest comunicat, Daniel Constantin a spus că este „irelevant”.

„Am văzut și eu comunicatul, dar e un gest irelevant. În biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendați, eu și Sorin Cîmpeanu, ceilalți 3 nu vreau să îi pun într-o situație delicată. Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a spus Daniel Constantin, la Digi24.

Întrebat dacă demisionează toți cei care au votat Guvernul Orban, el a răspuns: „Eu cred că mai mulți vor face acest gest. Nu pot vorbi în numele lor (…) Scopul a fost acela de a da țării un guvern.”

„În trecut s-a spus că vrem să construim România dupa alte principii, nu ca la PSD, fiecare își poate exprima ce crede. S-a luat această decizie, nu vreau să atrag partidul într-un circ public. Nu vreau să spun lucuri rele despre Victor Ponta. Îmi asum acest gest. Îmi voi da demisia din calitatea de membru de partid dar și din funcția pe care o am la nivelul Parlamentului, cu prima ocazie”, a mai spus el.

Daniel Constantin a enumerat o parte dintre motivele pentru care i-a acordat încrederea Guvernului Orban, cum ar fi formarea bugetului pentru anul 2020, și a subliniat că Victor Ponta știa încă de săptămâna trecută că sunt opinii diferite în partid cu privire la susținerea cabinetului liberal: „Am vorbit și ieri, cu jumătate de oră înainte să intru în sală. Atunci mi-a comunicat că nu mai putem continua împreună”.

Întrebat dacă va merge la PNL, el a răspuns că „nu m-a animat acest lucru niciodată”, făcând referire la informații conform cărora ar susține guvernul PNL pentru un o funcție.

Deputatul a mai spus că în lunile trecute a primit oferte de intrare în guvern, dar pe care le-a refuzat, fără a mai dori să ofere detalii: „Nu am negociat o astfel de oportunitate și nu o să am o astfel de postură”. „Dacă apele se vor separa o să iau o decizie, un nou proiect politic sau mergem la un alt partid”, a precizat Constantin.

Despre un viitor proiect, el a subliniat: „Există mai multe variante pe care le analizăm. Și dacă mergem într-un alt partid, tot un proiect noi, pentru că nu mergem doar să ne aliniem unor direcții.”

Aflat în studioul emisiunii Jurnalul de seară, senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat că „Nu pot confirma o posibilă venire”, deoarece nu știe dacă Daniel Constantin a avut o discuție cu președintele partidului, Ludovic Orban.

www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: Din păcate observ că nu se înțelege ce este cu prezența în stradă a unor patrule militare cu vehicule de lupt

PoliticKlaus Iohannis: Până la finalul anului economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal. Vom sprijini oamenii și firmele

EconomieAnca Dragu: Avem de ales între recesiune controlată și criză economică haotică

ExternRadu Carp nu vede cu ochi buni răspunsul dat de UE pandemiei de coronavirus: Este total inadecvat din moment ce Europa a devenit principalul focar de infecție

EvenimenteCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație vineri, 20 martie, anul curent, emisiunea de mărci poștale intitulată Aniversări. Evenimente. Alexandru Ioan Cuza, 200 de ani de la naștere

SocialVasile Sebastian Dâncu despre frica și așteptările românilor în contextul social actual

CulturaTheodor Paleologu: Ideea că suntem atotputernici e o imensă iluzie. Cine sunt ”dedesubtologii”?

EditorialFlaviu Predescu: Apa în Bucureștii secolului trecut, ce se împărțea aproape în fiecare sâmbătăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe