OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 17:13 / 243 elite & idei

Daniel Constantin: Vreau un guvern în care ALDE să fie o voce puternică

Daniel Constantin: Vreau un guvern în care ALDE să fie o voce puternică

Copreședintele ALDE Daniel Constantin și-a exprimat speranța, vineri, la Liga Aleșilor Locali, că formațiunea sa va fi o voce puternică în viitorul guvern politic și „cea de a doua forță politică din România”.

„Știm ce trebuie să facem odată ajunși la guvernare. Vreau un guvern din care ALDE să facă parte și care să genereze o creștere economică sustenabilă, să pună Educația pe primul loc. (…) Vreau un guvern în care ALDE să fie o voce puternică atunci când se vorbește despre măsuri economice și fiscale, care să investească în agricultură și tehnologie. Aș vrea, foarte simplu, un guvern care să respecte legea, fiindcă actualul Guvern nu respectă legea — avem o lege a bugetului de stat care încalcă legea irigațiilor. Când vom ajunge la guvernare nu avem voie să dezamăgim”, a declarat Constantin.

Acesta a adăugat că parlamentarele se prefigurează a fi „cel mai greu ciclu de alegeri din 1989 până în prezent”.

Potrivit acestuia, aleșii locali nu au „un partener de discuție”‘ în actualul Guvern, tehnocrații dovedind faptul că au guvernat nu pentru cei mulți, ci „pentru câțiva”.

„La finalul unei guvernări tehnocrate, găsim o Românie fără direcție. (…) Noi (ALDE — n.r.) trebuie să fim aceia care dăm o direcție României viitoare. Tehnocrații au dovedit că au lucrat doar pentru câțiva și nu au pus niciodată problema modului în care funcționează administrația publică. Nu au înțeles că România nu este numai a corporațiilor, ci este și a IMM-urilor. Cred că acest guvern va pleca la finele acestui an și odată cu dânșii și cei de la PNL, care au susținut acest guvern tehnocrat. Va dispărea și această gândire îngustă care a ținut pe loc România aproape un an”, a adăugat liderul ALDE.

Acesta a felicitat organizațiile ALDE care au obținut în alegerile locale un rezultat bun, dar a avertizat că partidul trebuie să aibă în alegerile parlamentare un scor „chiar mai bun”.

„Trebuie să felicit organizația de la Bacău, unde avem și cel mai bun scor care s-a atins în țară (88,7%). Îi felicit pe cei de la Galați, o organizație pe care ne-am putut baza în permanență. Felicit și organizația de la Prahova, una dintre cele mai puternice organizații ALDE, dar și pe cea din Satu Mare, unde s-a obținut greu un rezultat bun. Îi felicit și pe cei din Argeș. Au fost și surprize — Vaslui, Tulcea, Brăila, Ialomița. (…) Aceste rezultate nu înseamnă însă nimic dacă la alegerile parlamentare nu vom obține un rezultat chiar mai bun”, a mai spus Constantin.

Ultima ora:

ObservatorTeodor Baconschi: Dacă ești un om cu adevărat liber, nu-ți ia nimeni nimic

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe