OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 12:55 / 161 elite & idei

Daniel Dăianu a preluat atribuțiile lui Dan Radu Rușanu la ASF

Daniel Dăianu a preluat atribuțiile lui Dan Radu Rușanu la ASF

Daniel Dăianu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, va prelua atribuțiile lui Dan Radu Rușanu, care a fost reținut, marți, de procurorii DNA.

‘Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat act de decizia DNA de reținere a domnului Dan Radu Rușanu, președinte ASF. Precizăm că nu interpretăm și nu comentăm în vreun fel decizia DNA, instituție a statului român care are datoria să își îndeplinească atribuțiile integral. În următoarea perioadă, atribuțiile domnului Dan Radu Rușanu vor fi preluate de către domnul Daniel Dăianu — prim-vicepreședinte ASF”, se arată într-un comunicat al ASF.

Instituția mai precizează că va reveni cu precizări după expirarea termenului de reținere de 24 de ore.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, a fost reținut marți de procurorii DNA în dosarul Carpatica-ASF, urmând a fi prezentat la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, procurorii au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de favorizare a infractorului și influențare a declarațiilor față de Dan Radu Rușanu.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe