OraNoua.ro
Publicat în 12 martie 2014, 09:07 / 189 elite & idei

Daniel Dăianu: În piața asigurărilor există carențe în actele normative

Daniel Dăianu: În piața asigurărilor există carențe în actele normative

În piața asigurărilor din România există carențe în actele normative, a declarat marți prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, la finalul audierii sale din Comisia de buget-finanțe din Senat.

„În ceea ce privește piața asigurărilor, avem carențe în actele normative. Au fost senatori care au pledat pentru o intervenție mai fermă a Autorității în ceea ce privește protecția asiguraților.

Pe bună dreptate s-a remarcat, de pildă, că atunci când sunt cazuri flagrante de malpraxis, de abuzuri pe piață, pare că Autoritatea nu intervine.

Nu se poate interveni, de pildă, în stabilirea prețurilor, tarifele practicate de companiile de asigurări. Această interpretare are și ea limitele sale.

Ea poate să fie mulțumitoare într-un sens foarte strâmt”, a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, o autoritate de reglementare și supraveghere trebuie să vadă dacă sunt condiții corecte pe piață și dacă se încearcă înlăturarea abuzurilor.

„Eu cred că ar trebui, poate, ca Autoritatea să lucreze împreună cu Consiliul Concurenței, fiindcă peste tot în Europa autoritățile din acest domeniu al supravegherii modului în care funcționează piața din punct de vedere concurențial, deci, asemenea autorități pot să conlucreze cu o autoritate de reglementare și supraveghere a piețelor financiare.

Dacă practicile nu sunt corecte, se poate și trebuie să se intervină, chiar dacă cineva ar putea să spună ‘dar lasă piața să stabilească un preț'”, a explicat prim-vicepreședintele ASF.

 

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe