Adriana
Publicat în 14 mai 2013, 13:09 / 79 elite & idei

Daniel Daianu, previziuni pentru anul 2013

Daniel Daianu, previziuni pentru anul 2013
+ Observator

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, a declarat, la Realitatea TV, că anul 2013 va fi mai bun decât 2012 întrucât România a fost stabilizată macroeconomic, însă a recunoscut că nivelul de trai nu s-a îmbunătăţit.
Sursa: EVZ
„2013 va fi un an mai bun decât 2012, dar o corecţie importantă a deficitului bugetar s-a făcut în 2012 (…) Guvernul Ponta II datorează mult guvernului Ponta I, intr-un an complicat s-a menţinut o cadenţă, consolidare fiscal-bugetară (…) Slăbiciunea instituţională a României nu va fi rezolvată nici de guvernul Ponta şi probabil nici de următorul guvern, dar guvernul Ponta trebuie să se lupte cu ea. Schimbarea nu poate fi instantanee”, a declarat Dăianu, la Realitatea TV.

Potrivit economistului, o primă soluţie ar fi respectarea strictă a legii, în caz contrar el avertizând că oamenii şi-ar putea pierde total încrederea în instituţii, ceea ce ar putea duce la dezordine generalizată. „Nimeni să nu fie deasupra legii, altminteri oamenii îşi pierd increderea in instituii, in guvern, ajung să-şi ia soarta in mâini, ceea ce poate conduce la dezordine generalizată (…) Putem ajunge la grupări paramilitare când oamenii îşi pierd încrederea”, a comentat Dăianu.

El a apreciat că, din punct de vedere macroeconomic, „România arată relativ bine”, dar a recunoscut că „nu trăim mai bine”.

În privinţa privatizării CFR Marfă, Dăianu a subliniat că trebuie făcut cu un operator serios care „să aibă si alonjă financiară pentru că pierderile sunt incă mari, e o interprinfere foarte mare, va fi greu de intors”. „Nu dl Fenechiu privatizează CFR Marfă, e răspunderea acestui guvern. Guvernul face această privatizare in numele statului român, are un mandat. Statul român – cetăţenii, trebuie să câştige în sensul metamorfozării CFR Marfă, o companie care pierde bani”, a mai spus el.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/previziunile-lui-daniel-daianu-cu-privire-la-2013-1036264.html#ixzz2TGPojrPJ
EVZ.ro

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe