Matei Bogdan
Publicat în 3 iunie 2020, 15:09 / 43 elite & idei

Daniel Ioniţă: E nevoie ca autorităţile să facă ceea ce au promis propriilor cetăţeni

Daniel Ioniţă: E nevoie ca autorităţile să facă ceea ce au promis propriilor cetăţeni

Angajamentele asumate de autorităţile de la Chişinău în faţa Uniunii Europene nu sunt în avantajul Bruxelles-ului, ci în avantajul cetăţenilor Republicii Moldova. O spune ambasadorul României în Republica Moldova, excelenţa sa Daniel Ioniţă. Mai mult, diplomatul roman spune că printre obiectivele guvernanţilor de la Chişinău trebuie să primeze independenţa justiţiei şi a mass-media, dar şi investigarea furtului miliardului.Republica Moldova s-a angajat prin semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană să dezvolte şi să modernizeze ţara, să armonizeze legislaţia naţională la cea europeană şi să ridice nivelul de trai al cetăţenilor. Angajamentele sunt în special în interesul oamenilor din Republica Moldova, spune diplomatul român.

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Aceste angajamente nu reprezintă nimic altceva decât o reflexie birocratică, pe care cetăţenii RM, ca de altfel, cetăţenii oricărui stat democratic ar trebui să le aibă de la guvernanţii lor. Vizează statul de drept, o justiţie independentă, eliberată de orice fel de influenţă politică”.

Ambasadorul României precizează că independenţa mass-media este unul dintre indicatorii unui stat democratic. Iar investigarea furtului miliardului trebuie să devină o prioritate.

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „E nevoie de un cod al audiovizulului care să fie implementat, e nevoie ca autorităţile să facă ceea ce au promis propriilor cetăţeni, nu nouă România, sau nouă la Bruxelles, să facă paşi înainte pentru a recupera furtul miliardului, care reprezintă o povară uriaşă pe care dvs, cetăţenilor, v-a fost pusă în spate prin impozitele pe care trebuie să le plătiţi şi vedem că nu au fost avansate aceste dosare”.

România a fost întotdeauna un avocat al Republicii Molodova la Bruxelles, insistând pe promovarea vectorului european al ţării.

http://tvrmoldova.md/

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe