Adriana
Publicat în 21 septembrie 2016, 14:17 / 86 elite & idei

Daniel Ioniță: În Moldova este nevoie de mai multă presă de limba română

Daniel Ioniță: În Moldova este nevoie de mai multă presă de limba română
+ Observator

În Republica Moldova este nevoie de mai multă presă de limba română, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Ambasadorul a subliniat importanța creării unui spațiu comunicațional comun românesc, pe cele două maluri ale Prutului.

„Avem nevoie de mai multă limbă românească aici pentru că, odată cu limba românească, sunt convins că vor veni și valorile europene care vor avea potențialul să schimbe spre bine destinele acestei țări”, a declarat Daniel Ioniță.
El s-a referit, în context, la propaganda rusească de pe teritoriul Republicii Moldova, mai ales – în regiunea transnistreană, pe care a catalogat-o ca fiind parte din „categoria amenințărilor de natură hibridă”. Mesajele propagandistice trebuie contrapuse cu cele bazate pe transparență și adevăr, a subliniat diploatul.

Daniel Ioniță a subliniat că autoritățile de la Chișinău trebuie să continue reformele inițiate, să implementeze legile adoptate, să creeze un mediu de afaceri mai favorabil și să lupte împotriva corupției.

Referitor la proiectele finanțate de Guvernul României în Republica Moldova, – precum reconstruirea grădinițelor, serviciul SMURD, – ambasadorul a declarat că acestea reprezintă un succes și vor fi continuate.

În privința gazoductului Iași-Ungheni, ambasadorul a menționat că există discuții tehnice la nivel de experți între compania românească Transgaz și VestMoldGaz din Republica Moldova. Potrivit diplomatului, acum se lucrează la identificarea unei formule potrivite prin care proiectul tehnic să poată fi realizat, iar pe baza acestuia să se treacă la extensia ulterioară a gazoductului pe tronsonul Ungheni – Chișinău.
http://www.timpul.md/articol/daniel-ionia-in-moldova-este-nevoie-de-mai-multa-presa-de-limba-romana-97941.html

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe