Matei Bogdan
Publicat în 1 iulie 2020, 13:24 / 200 elite & idei

Daniel Ioniţă: Republica Moldova marchează Ziua Naţională a Portului Popular

Daniel Ioniţă: Republica Moldova marchează Ziua Naţională a Portului Popular

Ne-a dus faima peste tot în lume şi ne-a făcut să ne simţim mândri că suntem români. Este vorba despre portul popular românesc care a fost alături de neamul nostru şi în vremuri de sărbătoare şi în vremuri de grea cumpănă. Republica Moldova marchează astăzi Ziua Naţională a Portului Popular, sărbătoare instituită de Parlament în 2015.De Ziua Naţională a portului Popular, excelenţa sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a transmis un mesaj video despre frumuseţea straielor tradiţionale dar şi despre eforturile comune ale României şi Republicii Moldova de a promova ia românească pentru a fi inclusă în lista partimoniului UNESCO. 

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Cu sprijinul tuturor sunt încrezător că în curând tradiţionala noastră bluză românească va deveni un element nou cunoscut şi promovat la nivel mondial. Iar acest element ne consolidează tradiţiile, limba comună cu Republica Moldova”. 

În zi de sărbătoare şi politicienii au adus un omagiu portului popular românesc.

PAVEL FILIP, lider PDM: „Portul popular înseamnă veşmântul fiinţei neamului nostru, pentru mine personal portul popular înseamnă dragostea pe care mi-au oferit-o părinţii mei”. 

Ziua Naţională a Portului Popular a fost instituită de Parlament în anul 2015 şi este marcată anual în ultima zi de duminică a lunii iunie. 

http://tvrmoldova.md/

VIDEO, AICI.

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe