Matei Bogdan
Publicat în 1 iulie 2020, 13:24 / 100 elite & idei

Daniel Ioniţă: Republica Moldova marchează Ziua Naţională a Portului Popular

Daniel Ioniţă: Republica Moldova marchează Ziua Naţională a Portului Popular

Ne-a dus faima peste tot în lume şi ne-a făcut să ne simţim mândri că suntem români. Este vorba despre portul popular românesc care a fost alături de neamul nostru şi în vremuri de sărbătoare şi în vremuri de grea cumpănă. Republica Moldova marchează astăzi Ziua Naţională a Portului Popular, sărbătoare instituită de Parlament în 2015.De Ziua Naţională a portului Popular, excelenţa sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a transmis un mesaj video despre frumuseţea straielor tradiţionale dar şi despre eforturile comune ale României şi Republicii Moldova de a promova ia românească pentru a fi inclusă în lista partimoniului UNESCO. 

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: „Cu sprijinul tuturor sunt încrezător că în curând tradiţionala noastră bluză românească va deveni un element nou cunoscut şi promovat la nivel mondial. Iar acest element ne consolidează tradiţiile, limba comună cu Republica Moldova”. 

În zi de sărbătoare şi politicienii au adus un omagiu portului popular românesc.

PAVEL FILIP, lider PDM: „Portul popular înseamnă veşmântul fiinţei neamului nostru, pentru mine personal portul popular înseamnă dragostea pe care mi-au oferit-o părinţii mei”. 

Ziua Naţională a Portului Popular a fost instituită de Parlament în anul 2015 şi este marcată anual în ultima zi de duminică a lunii iunie. 

http://tvrmoldova.md/

VIDEO, AICI.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe