Bogdan Daradan
Publicat în 26 octombrie 2012, 19:46 / 273 elite & idei

Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău: Republica Moldova a început să devină o zonă atractivă pentru investitori

Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău: Republica Moldova a început să devină o zonă atractivă pentru investitori

Ambasadorul UE la Chișinău, Dirk Schuebel, consideră că Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru investitori. O declație în acest sens a fost făcută în cadrul Forumului investiţional „Crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Sud”, deschis astăzi la Complexul turistic Purcari.

Potrivt oficialului, pentru UE dezvoltarea regională este foarte importantă. Acesta a punctat faptul că în Uniunea Europeană, în perioada 2007-2013, au fost investiți 350 miliarde euro pentru dezvoltarea regională. Ambasadorul a precizat că în UE, de asemenea, există agenții de dezvoltare regională similare celor din Republica Moldova, iar statele europene acordă o atenție sprorită dezvoltării proporționale a statelor.

La inaugurarea evenimentului au participat prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan.

Evenimentul se desfășoară în perioada 25-26 octombrie. La Forum participă reprezentanți din 12 state printre care Ucraina, România, Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Suedia, SUA ș.a.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe