Bogdan Daradan
Publicat în 26 octombrie 2012, 19:46 / 223 elite & idei

Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău: Republica Moldova a început să devină o zonă atractivă pentru investitori

Dirk Schuebel, ambasadorul UE la Chişinău: Republica Moldova a început să devină o zonă atractivă pentru investitori

Ambasadorul UE la Chișinău, Dirk Schuebel, consideră că Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru investitori. O declație în acest sens a fost făcută în cadrul Forumului investiţional „Crearea oportunităţilor de atragere a investiţiilor în Regiunea de Dezvoltare Sud”, deschis astăzi la Complexul turistic Purcari.

Potrivt oficialului, pentru UE dezvoltarea regională este foarte importantă. Acesta a punctat faptul că în Uniunea Europeană, în perioada 2007-2013, au fost investiți 350 miliarde euro pentru dezvoltarea regională. Ambasadorul a precizat că în UE, de asemenea, există agenții de dezvoltare regională similare celor din Republica Moldova, iar statele europene acordă o atenție sprorită dezvoltării proporționale a statelor.

La inaugurarea evenimentului au participat prim-ministrul Vlad Filat, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan.

Evenimentul se desfășoară în perioada 25-26 octombrie. La Forum participă reprezentanți din 12 state printre care Ucraina, România, Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Suedia, SUA ș.a.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe