Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 12:38 / 231 elite & idei

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Ambasadorul Uniunii Europene de la Chişinău, Dirk Schuebel, spulberă mitul guvernării AIE care a promis că în curând basarabenii vor circula fără vize în statele Uniunii Europene, scrie jurnal.md. Liberalizarea regimului de vize va fi posibilă peste câţiva ani, a anunțat recent în cadrul unei conferințe de presă. Diplomatul însă nu a putut spune despre câți ani este vorba.

„Eu întotdeauna am cerut o dată concretă referitoare la regimul fără vize pentru Moldova. Este dificil de spus, însă eu cred că aceasta se va întâmpla în viitorul apropiat şi asta înseamnă în următorii ani”, a precizat oficialul UE.

Declaraţia lui Dirk Schuebel contrazice anunţurile făcute anterior de către oficialii de la Chisinau. Ministrul de Externe, Iurie Leancă, şi premierul Vlad Filat au declarat în repetate rânduri că cetatenii R. Moldova vor fi scutiţi de vize până la sfârşitul acestui an.

Ulterior, demnitarii au vorbit despre un nou termen, mai exact, toamna anului 2013. Atunci urmează să fie semnat Acordul de Asociere. Schuebel a explicat însă că acest lucru nu înseamnă şi liberalizarea regimului de vize.

Concluzia: reunirea R. Moldova cu Romania este singura solutie viabila pentru ca basarabenii sa poata beneficia din plin de avantajele Uniunii Europene

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe