Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 15:41 / 245 elite & idei

Doina Banciu, la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells

Doina Banciu, la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells

Doina Banciu, director general al ICI, va participa la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells (femtocell, picocell, metrocell și microcell), care îmbunătățește experiența 3G și pregătește platforma apariției generației viitoare 4G – LTE.  Evenimentul este organizat de revista COMUNIC@ȚII Mobile pe data de 25 iunie 2012, ora 11.00 , la Hotel Hilton Bucuresti.

Această dezbatere urmărește 3 obiective:

1. Identificarea strategiilor operatorilor mobili de dezvoltare a small cells și WiFi
2. Planurile de lansări tehnologice ale furnizorilor de echipamente de infrastructură
3. Adopția noilor tehnologii small cells și WiFi de către ISP-iștii din România în eforturile de pregătire a NGN (Next Generation Networks)
Context tehnologic:
În următorii 5 ani, traficul mobil se va face în proporție de aproape 60% prin small cells și soluţii WiFi, estimează analiștii de la JuniperResearch într-un foarte recent raport dat publicității pe 6 iunie a.c. De asemenea, până în 2016, ponderea acestor small cells va crește constant, ajungând la 12% din traficul total de date descărcate.
Astfel, pe măsură ce explozia traficului de date pe terminalele mobile se va accentua în următorii ani, furnizorii de soluții vor fi tot mai preocupați de găsirea unor modalități prin care să reducă presiunea care se pune pe rețelele lor din cauza proliferării dispozitivelor inteligente conectate. Rezolvarea poate veni din implementarea propriilor reţele de hotspot-uri WiFi și din oferirea unor soluţii de small cells pentru utilizatorii finali.
Deși, inițial, aceste small cells au fost implementate pentru a îmbunătăţi acoperirea reţelei, furnizorii de servicii încep din ce în ce mai mult să le ofere ca soluții de offload, integrându-le, într-o singură unitate, cu tehnologia WiFi. Mai mult, implementarea de celule integrate aduce și mai multe beneficii operatorilor de rețea, pe lângă îmbunătățirea acoperirii și a rezolvării problemelor de congestie a traficului, astfel încât serviciile de date pot fi extinse și către dispozitivele non-celulare, de genul tabletelor cu WiFi, ceea ce pentru operatori reprezintă o oportunitate pentru generarea de noi surse de venituri.
Articol publicat pe http://www.comunic.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe