Bogdan Daradan
Publicat în 1 iunie 2012, 12:09 / 235 elite & idei

Dorin Chirtoacă a fost ales copreședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic

Dorin Chirtoacă a fost ales copreședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic

Primarul general al municipiului Chisinău, Dorin Chirtoacă, a fost ales copresședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic (CORLEAP). Evenimentul a avut loc în cadrul reuniunii CORLEAP, care s-a desfășurat în perioada 30 – 31 mai la Bruxelles, Belgia. CORLEAP reprezinta un organ de lucru pe lânga Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, cunoscuta drept „vocea autoritatilor locale la nivelul Uniunii Europene”.
Dorin Chirtoaca a fost ales copreședinte al CORLEAP alături de doamna Mercedes Bresso, președinte al Comitetului Regiunilor al UE. Primarul de Chisinău a fost ales prin consens, de reprezentanții tuturor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic – Georgia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan și Armenia. Mandatul lui Dorin Chirtoacă este de 6 luni, după care va fi transmis prin rotație către celelalte state membre ale Parteneriatului Estic.
Este pentru prima dată când un reprezentant al Republicii Moldova e ales în fruntea acestei organizații. De menționat că în luna septembrie a anului curent, la Chișinău se va desfășura cea de-a II-a reuniune anuală a Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe