Bogdan Daradan
Publicat în 28 ianuarie 2013, 10:38 / 257 elite & idei

Dorin Chirtoacă: Este absurd să ceri drumuri reparate în luna ianuarie

Dorin Chirtoacă: Este absurd să ceri drumuri reparate în luna ianuarie

„Este absurd să ceri drumuri reparate în luna ianuarie”. Acest comentariu aparține primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a fost făcut în contextul în care un grup de tineri, nemulțumiți de starea deplorabilă a drumurilor din Capitală, intenționau să desfășoare sâmbăta un mic protest în fața Primăriei, transmite UNIMEDIA.

„La noi ce, s-au schimbat anotimpurile deja? Sau ei nu-și dau seama că drumurile au câte 40-50 de ani. Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt împlinește 40 de ani de când nu a fost renovat. Infrastructura demult trebuia schimbată. Cel puțin de două ori din ’89 încoace”, a adăugat edilul Capitalei.

Menționăm că, acum o săptămână, Dorin Chirtoacă, a mustrat responsabilii de gestionarea și reparația drumurilor din cadrul Primăriei Chișinău. Atunci primarul s-a arătat nemulțumit că străzile arată ca după bombardament, iar lucrările de plombare întârzie. Funcționarii l-au informat că nu au asfalt rece îndeajuns și că vor putea făce rost de materiale necesare doar către luna februarie. „Șoferii deja ne înjură de o săptămână, două. Gropi sunt, Slavă Domnului! Nici eu nu mă așteptam să fie atâtea gropi.Trebuia să fie pregătit cel puțin volumul de anul trecut.(…) Constat anumite disfuncționalități pentru aprovizionarea cu material pentru a se putea interveni în perioada rece a anului cu plombări. Eu înțeleg că nimeni nu s-a așteptat ca în mijlocul lui ianuarie să fie afară ca în luna martie. Dacă sunt +6 grade, poate să intervenim cu asfalt cald?”, spunea acum 7 zile Chirtoacă.

Ultima ora:

ObservatorHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmpla

PoliticLudovic Orban: La nivelul primăriilor este nevoie de o reechilibrare a bugetelor locale

EconomieSilviu Cerna: Pericolele populismului macroeconomic

ExternClara Volintiru: Taking stock of ‘election season’ in the Eastern Partnership countries

SocialCiprian Negură: Micro-sesiune marca Skills Of The Future

EvenimenteIon M.Ioniţă, Iulian Fota: Dezbatere Historia Live – Rusia şi Turcia în Nagorno-Karabah, consecinţele războiului

CulturaCristina Popescu: Nuduri în pictura românească

EditorialHorea Mihai Bădău: Inteligența Artificială – Ce se va întâmplaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe