Bogdan Daradan
Publicat în 16 iulie 2012, 11:55 / 208 elite & idei

Dr. Ion Jinga, ambasadorul României s-a întâlnit la Londra cu mai mulți polițiști români care activează în mai multe localități din Marea Britanie

Dr. Ion Jinga, ambasadorul României s-a întâlnit la Londra cu mai mulți polițiști români care activează în mai multe localități din Marea Britanie

Vineri, 13 iulie 2012, ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei la Londra, i-a primit la sediul ambasadei pe cei 10 ofiteri de politie romani care isi vor desfasura activitatea, in urmatoarele trei luni, alaturi de politistii londonezi, in cadrul unui proiect comun ce se inscrie pe linia excelentei colaborari intre Politia Romana si New Scotland Yard scrie Roman in UK.

Misiunea celor zece politisti care vor lucra in cadrul Metropolitan Police include acordarea de asistenta Politiei londoneze, facilitarea schimbului de informatii si bune practici, prevenirea si combaterea infractiunilor.
Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Romaniei a aratat ca:”Acest proiect este parte a unei abordari mai ample bazata pe schimbul de bune practici, prevenirea si combaterea infractionalitatii, asupra careia am cazut de acord impreuna cu Comisarul Bernard Hogan-Howe, seful New Scotland Yard, cu ocazia intalnirii pe care am avut-o in luna aprilie a acestui an, pornind de la Parteneriatul Strategic dintre Romania si Marea Britanie.

Ambasada Romaniei la Londra si Politia Romana au o colaborare excelenta cu Politia Metropolitana, o serie de actiuni si proiecte comune – care includ si detasarea unor ofiteri de politie romani si, respectiv, britanici pentru a facilita investigatii specifice – fiind desfasurate de-a lungul timpului. In contextul multiculturalitatii britanice, in care sute de nationalitati si grupuri etnice traiesc armonios in Londra, protejarea bunei reputatii a cetatenilor romani care traiesc in Marea Britanie constituie o prioritate permanenta a Ambasadei Romaniei.”

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe