Matei Bogdan
Publicat în 10 martie 2021, 11:11 / 144 elite & idei

Dragoș Pîslaru, intervenție în plenul PE: Nu putem consolida dezvoltarea europeană fără susținerea mediului privat

Dragoș Pîslaru, intervenție în plenul PE: Nu putem consolida dezvoltarea europeană fără susținerea mediului privat

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe) a reiterat în cadrul dezbaterii privind instrumentul InvestEU, din sesiunea plenară a Parlamentului European, importanța susținerii mediului privat pentru o reziliență cu adevărat economică și socială.

„Astăzi mai adăugăm încă o piatră de temelie la construcția europeană, la planul solid de relansare pe care îl propunem, iar această cărămidă pe care o adăugăm astăzi este una dintre cele mai importante, pentru că nu putem consolida dezvoltarea europeană fără investiții, fără susținerea mediului privat, fără antreprenori, fără încurajarea inovării și a creativității sectorului privat, iar dacă ne dorim cu adevărat o reziliență economică și socială, atunci trebuie într-adevăr să susținem investiții sustenabile, moderne; investiții care să încurajeze o cooperare strânsă între mediul privat și cel public”, a precizat Dragoș Pîslaru în discursul său susținut din hemiciclul Legislativului European.

De asemenea, eurodeputatul român a subliniat că împreună cu colegii săi din Grupul Renew Europe, IMM-urile au reprezentat o prioritate în planurile destinate reconstrucției economiei europene:  „Le mulțumesc colegilor mei din Renew Europe că am transformat împreună un instrument care pune IMM-urile în prim plan, care oferă sprijin financiar companiilor care au fost slăbite de criză, pentru a le putea avea alături în reconstrucția economiei europene. De asemenea, le sunt recunoscător pentru că InvestEU va putea finanța proiecte de educație, de reformare vocațională, având o fereastră dedicată zonei sociale”, a mai adăugat Dragoș Pîslaru.

Potrivit deputatului european, Parlamentul European a dat dovadă de o „coordonare exemplară” și a demonstrat că un Plan de relansare economică înseamnă o sinergie de investiții publice și private: „De aceea Mecanismul de Redresare și Reziliență, unde am participat în calitate de co-raportor, oferă posibilitatea statelor membre să transfere 4% din fondurile disponibile către InvestEU pentru a stimula mediul privat, pentru a ajuta la implementarea Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență. Acestea sunt rezultatele echipei Europa din care sunt mândru că am putut face parte”, a mai explicat europarlamentarul Renew Europe.

InvestEU este programul emblematic de investiții propus de UE pentru relansarea economiei europene. Acesta este bine plasat pentru a oferi finanțare pe termen lung și pentru a sprijini politicile Uniunii în vederea redresării în urma unei crize economice și sociale profunde. Programul InvestEU se bazează pe succesul Planului de investiții pentru Europa și al Fondului european pentru investiții strategice (FEIS).

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe