Matei Bogdan
Publicat în 24 iunie 2020, 13:32 / 60 elite & idei

Dragos Preda: Cea de-a 3 a zi a Smart City Days – dedicată domeniului transporturilor

Dragos Preda: Cea de-a 3 a zi a Smart City Days – dedicată domeniului transporturilor

Mulțumesc Ministrului Transporturilor Infrastructurii și Comunicatiilor, Lucian N. BODE, care m-a invitat sa intervin in cadrul celei de-a 3 a zile a Smart City Days – dedicată domeniului transporturilor.

In calitate de Vicepresedinte al WG pentru ITS am prezentat dezvoltările demarate la nivelul companiilor aflate in subordinea MTIC.

În cadrul programului de construcții de noi autostrăzi și drumuri naționale și de reabilitare a celor existente, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dezvoltă Sistemele Inteligente de Transport (ITS – Intelligent Transport Systems), ca opțiune majoră de creștere a fluenței, siguranței rutiere și limitării impactului asupra mediului privind procesul de transport rutier.

Sistemele inteligente de transport sunt aplicații ale comunicațiilor și tehnologiei informației care asigură atât monitorizarea și managementul rețelei rutiere cât și informarea utilizatorilor. Din revizuirea intermediară a Cărții Albe a Transporturilor privind politica în domeniul transporturilor, reiese că inovarea va juca un rol primordial în efortul de creștere a sustenabilității transportului rutier (siguranță, eficiență, caracter ecologic și interoperabilitate), în special prin aplicarea tehnologiilor informației și comunicațiilor, și anume a sistemelor inteligente de transport.

Ultima ora:

ObservatorLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

PoliticLudovic Orban: România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat

EconomieRăzvan Nicolescu: Mizele regionale ale jocurilor din energie (Op-ed)

ExternDan Mihalache: Nu uitați să aplicați în următoarea perioadă pentru a vă proteja dreptul curent de a locui, munci și studia în Marea Britanie

SocialGeorge Butunoiu: Realitatea la zi – Minte-mă frumos! Mituri și ipocrizie în lumea corporatistă – George Butunoiu

EvenimenteMarian Murguleț: Videoconferința „Digitalizarea României și Tehnologia 5G” / „Cartea electronică de identitate va face ireversibilă transformarea digitală a României”

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație joi, 2 iulie 2020, emisiunea de mărci poștale Animale tip leopard

EditorialMirela Iovu: Efectele disruptive ale COVID-19. Digitalizarea, noul model de afaceri in contextul pandemieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe