Matei Bogdan
Publicat în 17 martie 2021, 15:15 / 122 elite & idei

Dragoș Preda: Masă rotundă online

Dragoș Preda: Masă rotundă online

🧏🏻‍♀️ Intervenția avuta nu a ținut de cadrul legislativ legat de industria jocurilor de noroc ci de abordarea standardelor legate de securitatea datele și siguranța utilizatorilor in mediul online.
💡 Potrivit unui studiu realizat de GrandViewResearch, jocurile de noroc online sunt pe cale să asiste la o creștere masivă și numai in SUA vor atinge o valoare de 102,9 miliarde de dolari până in 2025.
🧏🏻‍♀️ „Cu prezenta situație pandemică generată de situația COVID-19 – care limitează oamenii la
căminele lor, există tot mai mulți oameni care joacă pe internet, depășind net omologii fizici.
Intr-un mediu in care jocurile de noroc au loc online, mii de miliarde sunt tranzacționate in cazinourile online prin carduri de credit și debit, transferuri bancare și portofele electronice. Nu este o surpriză faptul că, companiile de jocuri de noroc sunt una dintre cele mai atractive ținte pentru escroci și hackeri.
Infractorii cibernetici își direcționează resursele in două moduri majore: 1️⃣ fură ceea ce este evident – bani și 2️⃣ caută date confidențiale impărtășite de jucătorii online.
Inutil de spus, industria jocurilor de noroc online trebuie, așadar, să ia măsurile necesare pentru a construi platforme sigure pentru operatorii de cazinouri și consumatori in general.
Industria jocurilor de noroc online a suferit diverse schimbări in ultimele decenii și se așteaptă simultan să prezinte numeroase transformări in anii următori.
„… De exemplu, se așteaptă ca piața jocurilor de noroc online să crească la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 11,5% din 2020 până in 2027. Acest lucru este imens!”
Acest lucru inseamnă, de asemenea, că aproape toți jucătorii din industrie vor concura pentru a susține concurența, dezvoltatorii de software vor crea jocuri mai inovatoare, iar cazinourile vor incorpora idei noi pentru a imbunătăți experiența clienților.
🦾 Revenind la securitatea cazinourilor online, iată cinci tendințe cheie care ar putea schimba întreg mediul al cazinou online și peisajul jocurilor de noroc.
1️⃣ Creșterea tranzacțiilor cu criptomonedă in cazinouri
2️⃣ Adoptarea AR și VR in cazinouri
3️⃣ Evoluția obiceiurilor de joc ale clienților
4️⃣ Regulamente privind cazinourile și jocu-
rile de noroc devin mai stricte
5️⃣ Evoluția cazinourilor live este extrem de dinamica și la fel și protocoalele aferente trebuie sa păstreze același ritm
❓ „De ce este atât de crucială securitatea jo-
curilor de noroc online și a cazinourilor in 2020, reducerea efectelor atacurilor cibernetice și a fraudei online este crucială pentru susținerea industriei jocurilor de noroc on-line. Hackerii devin extrem de avansați, folosind instrumente și implementând tehnici sofisticate, cum ar fi manipularea semnalului prin aplicații false și hacking bazat pe aplicații, pentru a incălca datele și a descompune protocoalele de securitate online.
❗️ Creșterea pieței globale a jocurilor de noroc online înseamnă creșterea riscul de criminalitate cibernetică.
Mai mult ca niciodată acum este momentul in care protecția cibernetică va juca un rol critic in dezvoltarea și succesul continuu al acestei revoluționare industrii a jocurilor de noroc on- line”.
🧏🏻‍♀️ Aderând la situația COVID și ținând cont de distanțarea socială, tot mai mulți oameni apelează la industria jocurilor de noroc de mai multe miliarde de dolari pentru a găsi consolare. Protejarea cazinourilor online, a pariurilor și a site-urilor de jocuri de noroc împotriva roboților rău intenționați este o problemă importantă.
Odată cu situația actuală de pandemie, furnizorii de jocuri de noroc ar trebui să se concentreze in primul rând pe asigurarea faptului că jocurile de noroc sunt corecte, fără crime și protejează minorii.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe