Adriana
Publicat în 2 octombrie 2017, 16:13 / 338 elite & idei

Marius Dunca: Mi-aș dori enorm ca sportul universitar să mai fie ce a fost odată

Marius Dunca: Mi-aș dori enorm ca sportul universitar să mai fie ce a fost odată
+ Observator

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, i-a îndemnat luni, pe studenții Universității „Transilvania” din Brașov, cu ocazia deschiderii noului anului universitar, să se implice în cât mai multe proiecte destinate tinerilor și să-și facă cunoscută opinia, menționând totodată că și-ar dori ca sportul universitar să fie din nou „ce a fost odată”.

„Ca ministru al Tineretului și Sportului, vă îndemn să vă implicați în cât mai multe proiecte destinate tinerilor, să fiți parte a deciziilor prin intermediul organizațiilor studențești și de tineret, să vă faceți cunoscută opinia, și să nu vă dați niciodată bătuți. În această perioadă, MTS lucrează la Legea tineretului, în așa fel încât drepturile să vă fie recunoscute, să aveți acces egal la oportunități și să simțiți că, într-adevăr, opinia voastră contează. Mi-aș dori enorm ca sportul universitar să mai fie ce a fost odată, să văd mai multă mișcare, mai multe ramuri sportive. Dragi studenți, respectați-vă profesorii, ei sunt părinții care vă ghidează parcursul în viață”, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului.

Universitatea „Transilvania” a deschis anul universitar 2017-2018 cu un nou logo al instituției de învățământ și a celor 18 facultăți, în preajma momentului celebrării a 70 de ani de existență.

„Universitatea „Transilvania” din Brașov și-a construit în cele aproape șapte decenii de existență un prestigiu real în plan național și internațional. Pentru că profesionalismul nostru în activitatea didactică și științifică trebuie să se reflecte și în profesionalismul comunicării și al reprezentării noastre publice, am adoptat un nou concept de identitate vizuală, pe care îl lansăm azi, noul logo al Universității, construit în jurul ideii de centru—”universitatea din centrul țării”, „universitatea din centrul societății”, „universitatea—nucleu”, individul — fie el student, profesor sau cercetător — în centrul universității. Modernitatea, stabilitatea, dinamismul sunt coordonatele ce definesc acum Universitatea Transilvania din Brașov, la ele adăugându-se aspirațiile noastre spre inovație, creativitate și relevanță în societatea contemporană. Așadar, era nevoie de o nouă identitate vizuală care să reflecte aceste lucruri”, a spus rectorul Universității „Transilvania”, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Noul logo încorporează literele U și T, inițialele universității, desenate din linii drepte care trimit la imaginea cărților pe raftul unei biblioteci. Cele două inițiale formează un pătrat și încastrează un nucleu cu aceeași formă. În vreme ce simbolul Universității este acromatic (alb și negru), celor 18 facultăți le-au fost atribuite 18 nuanțe de culori, traducând, pe de o parte, diversitatea, polifonia, iar pe de alta, armonia dintre ele.

Universitatea „Transilvania” din Brașov a deschis anul universitar 2017-2018 cu 5.381 noi studenți admiși la domeniile licență (zi și ID/FR), cu 1.724 de studenți admiși la studii de masterat și 79 de noi doctoranzi. Numărul studenților la licență este mai mare cu 6% față de anul trecut.

Instituția de învățământ are peste 20.000 de studenți în cele 18 facultăți.

https://www.agerpres.ro/social/2017/10/02/dunca-la-universitatea-transilvania-brasov-mi-as-dori-enorm-ca-sportul-universitar-sa-mai-fie-ce-a-fost-odata-16-21-55

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe