Matei Bogdan
Publicat în 11 martie 2020, 15:08 / 77 elite & idei

Emil Constantinescu apără Institutul Levantului

Emil Constantinescu apără Institutul Levantului

USR vrea desfiinţarea Institutului Levantului, condus de Emil Constantinescu. Fostul președinte spune că este cea mai importantă iniţiativă pe plan mondial pe care a lansat-o în calitate de preşedinte al Academiei Diplomaţiei Culturale din Berlin.

„Am dorit să transfer României, prin Parlamentul României, iniţiativa Levant pentru pace globală. Este cea mai importantă iniţiativă pe plan mondial pe care am lansat-o în calitate de preşedinte al Academiei Diplomaţiei Culturale din Berlin”, declară Emil Constantinescu.

USR spune însă că instituţia condusă de fostul preşedinte al României „mânâncă banii statului”. Peste patru milioane de lei au fost cheltuiți doar anul trecut, dintre care două pe salariile celor 24 de angajaţi.

„Un milion de euro nu este justificat pentru Institut, care foloseşte bani publici pentru promovare personală. (…) Se vede foarte clar că priveşte doar vizite oficiale din partea domnului Emil Constantinescu într-o ţară sau alta, într-o conferinţă sau alta, fără un plus valoare cuantificabil pentru diplomaţia culturală din România”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

La rândul său, Emil Constantinescu spune că „Au fost emise în spaţiul public ştiri false. Este o infracţiune. Diferenţa între cifrele difuzate în spaţiul public ca cifre false şi cele reale este diferenţă de 8 milioane de lei, ceea ce este covârşitor”.

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la salariile unor angajaţi ai Institutului. Unii au primit bani mai mulţi decât prevedea regulamentul. Şi nu au fost singurele probleme găsite. În contabilitate au fost găsite bunuri care aparţineau altor unităţi. În timpul verificărilor însă, Institutul a corectat situaţia.

www.cotidianul.ro

Ultima ora:

ObservatorElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

PoliticKlaus Iohannis: Guvernul va veni cu o iniţiativă legislativă pentru a repara Legile Justiţiei

EconomieElena Calistru, pe lista reprezentanților României în cadrul Comisiei Economice și Sindicale Europene din partea Sindicatelor, Patronatelor și Societății Civile, pentru perioada 2020-2025

ExternMircea Geoană: NATO este cu toate radarele sus. Rusia și China încearcă să se folosească de această perioadă dificilă

SocialEmil Constantinescu: FERPAR Corneliu Dinu

EvenimenteAlina Achim – Inayeh: A inceput Brussels Forum in format virtual

CulturaCristina Popescu: ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN

EditorialFlaviu George Predescu: Jurnal politico-literar (III)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe