OraNoua.ro
Publicat în 3 decembrie 2014, 19:37 / 134 elite & idei

Emil Hurezeanu: Teama de Moscova e sănătoasă. Prinde bine la casa omului, nu numai la Chișinău

Emil Hurezeanu: Teama de Moscova e sănătoasă. Prinde bine la casa omului, nu numai la Chișinău

Rezultatul alegerilor din Republica Moldova, chiar dac ă nu a fost unul categoric, este… foarte bun pentru parcursul european al ţării. Este ceea ce spune, la Digi24, jurnalistul Emil Hurezeanu. El consideră că… a pus umărul la acest rezultat şi Germania, care şi-a exprimat susţinerea pentru… integrarea europeană a românilor de peste Prut.

„Și proeuropenii sunt divizati, și comunistoizii. Unii socialiști, unii duali. Șansa asta e receptată foarte bine, a fost comunicată de multă vreme deja. Și aici Germania a avut un rol încă din 2010, pentru că în numele UE a angajat și a susținut un dialog important pentru această țară. Plecând de la ideea reîntregirii ei, asta a fost miza protocolului Merkel-Medvedev, adică revenirea Transnistriei”, a spus Emil Hurezeanu.

Șansa Republicii Moldova de a avea o evoluție în Uniunea Europeană a fost evocată deloc întâmplător în scrisoarea pe care Angela Merkel i-a trimis-o lui Klaus Iohannis, fragmentul acela e foarte interesant. E acest triunghi Berlin-București-Chișinău. Dna Merkel făcea o aluzie acolo, foarte transparentă: să asigurăm împreună șansa europeană a Republicii Moldova, avem de lucrat împreună”, a adăugat el.

Eu zic că o teamă de Moscova e sănătoasă. Prinde bine la casa omului, nu numai la Chișinău”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Sursa: http://www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: GRUIA STOICA, Grampet

PoliticLudovic Orban va avea întrevederi, la Zagreb, cu Ursula von der Leyen, Angela Merkel şi Donald Tusk

EconomieZF 30 de ani de business. 3 generaţii de antreprenori: GRUIA STOICA, Grampet

ExternOvidiu Nahoi: Revoluția de catifea – unde sunt Cehia și Slovacia după 30 de ani?

EvenimenteEmil Hurezeanu: Anticamera lui ’89 – Despre curaj și eroi invizibili

CulturaFlaviu George Predescu: Gaudeamus. Criticul literar Daniel Cristea-Enache la interviurile DC News

SocialCezar Ioan: Legătura dintre salam (de Sibiu), pui fericiți, coeziune și responsabilitate socială – Agricola Bacău. Cine mănâncă împreună, rămâne împreună!

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe