Bogdan Daradan
Publicat în 22 octombrie 2012, 22:16 / 241 elite & idei

Eugen Carpov: Maşinile care deţin plăcuţe de înmatriculare transnistrene vor putea circula în U.E.

Eugen Carpov: Maşinile care deţin plăcuţe de înmatriculare transnistrene vor putea circula în U.E.

Mașinile care dețin plăcuțe de înmatriculare transnistrene și care acum pot circula doar în spațiul CSI ar putea merge fără probleme și pe teritoriul Uniunii Europene. Despre aceasta a anunțat vicepremierul pentru Reintegrare și principalul negociator în problematica transnistreană din partea Chișinăului, Eugen Carpov.

Eugen Carpov a enumerat o serie de pași pe care trebuie să-i urmeze administrația de la Tiraspol în acest sens. „În primul rând, documentele de înregistrare a automobilelor trebuie să fie eliberate de o autoritate recunoscută. Am propus Tiraspolului să respecte reglementările Convenţiei de la Viena cu privire la traficul rutier. Am consultat partenerii internaționali și am primit recomandări scrise. Problema circulației legale a unităților de transport din regiunea transnistreană poate fi soluționată prin elabrarea unui nou design pentru aceste plăcuțe. El trebuie să corespundă standardelor internaționale și el trebuie să aibă o legătură cu statul pe care le emite, cu Republica Moldova”, a explicat vicepremierul în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, Carpov a menţionat că Tiraspolul a venit deja cu o versiune, însă ea este „puţin diferită” de viziunea Chişinăului. „Ei sunt de acord să lucrăm în această direcție. Am venit în întâmpinarea unui altuia. Până acum nici măcar nu discutam la acest subiect. Noi trebuie să convenim cum vor arăta ele, iar cine o să le elibereze – este o procedură tehnică. Evident că Registrul trebuie să fie ținut în comun. Asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat realizate la Chișinău. Pot fi confecționate și la Tiraspol. Momentul eliberării trebuie să fie unul coordonat”, a adăugat Carpov.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe