OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2017, 17:27 / 182 elite & idei

Eugen Tomac: Avem ca prioritate politică de moment finalizarea alegerilor interne; pe 3 martie conducerea lărgită a PMP se reunește la Brașov

Eugen Tomac: Avem ca prioritate politică de moment finalizarea alegerilor interne; pe 3 martie conducerea lărgită a PMP se reunește la Brașov

Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară, a declarat că prioritatea politică pentru PMP o reprezintă alegerile interne în fiecare organizație județeană, precizând că în cadrul Consiliului Executiv Național s-a decis convocarea unui Colegiu Național al partidului pentru data de 3 martie, la Brașov.

‘Prioritate pentru noi reprezintă alegerile locale în fiecare organizație județeană, astfel încât să avem filialele legal constituite cu legitimitatea necesară pentru a-și pune în aplicare obiectivele. (…)Astăzi, totodată, Consiliul Executiv Național a convocat Colegiul Național pe care-l vom avea pe 3 martie la Brașov, unde vor participa toți președinții de filiale, toți parlamentarii și membrii Colegiului Național. Va fi o ședință extrem de utilă pentru a pregăti următoarele acțiuni pe care urmează să le aibă partidul”, a declarat Eugen Tomac.

El a punctat, totodată, că pentru PMP va rămâne ca obiectiv politic important aplicarea rezultatului Referendumului din 2009, care a validat un Parlament cu 300 de aleși.

„Trebuie să solicităm cetățenilor să facă front comun alături de toți politicienii de bună credință care-și doresc în mod clar că acea decizie din 2009 să fie pusă în practică. Vom avea un Parlament credibil și eficient atunci când vom trece de acest test al responsabilității și vom reduce numărul de parlamentari la 300. (…)Pentru noi reprezintă în continuare un obiectiv extrem de important reducerea numărului de parlamentari. Nu au nicio justificare nici cei din PSD, nici cei din PNL atunci când spun că nu mai e de actualitate acest subiect. Este de maximă actualitate și noi vom insista pe această temă cu multă perseverență pentru că este un obiectiv politic în care credem”, a declarat liderul PMP.

Deputatul Valeriu Steriu, celălalt președinte executiv al PMP, a declarat, la rândul său, că în cadrul CExN a fost finalizat regulamentul intern al partidului.

„Ne-am pus la punct un regulament de funcționare pe care-l vom valida în scurt timp în ședința mare a partidului. Partidul a intrat într-o viață normală de partid parlamentar.(…) O astfel de ședință, probabil, vom avea în următoarele săptămâni în fiecare zi de luni. (…)Construind un regulament de funcționare punem, de fapt, temelia alegerilor la nivelul județelor care vor avea loc în această primăvară, astfel încât, în acest an, probabil în partea a doua, mai spre sfârșit, să avem un congres în care să punem pe masă aceste aspecte. Noi avem speranța, cel puțin eu, că președintele Traian Băsescu va continua să conducă acest partid și după viitorul congres”, a declarat Valeriu Steriu la finalul Consiliului Executiv Național al PMP.

Steriu a precizat că în cadrul CExN a fost discutată și situația privind sediile de partid ale PMP și cele care vor reveni formațiunii în urma fuziunii cu UNPR.

„Astăzi am făcut și o analiză pe ceea ce înseamnă sedii. În urma fuziunii sunt multe lucruri încă neclare juridic. Avansăm cu acest proces de fuziune, spre final, mai avem aspecte juridice de limpezit. Așteptăm din partea instanței un termen pentru a cunoaște când se va pronunța ultima instanță”, a spus președintele executiv al PMP.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe