Matei Bogdan
Publicat în 27 noiembrie 2019, 17:50 / 24 elite & idei

Eugen Tomac: Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept

Eugen Tomac: Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl felicită pe preşedintele Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor şi propune ca diaspora să fie reprezentată proporţional în Parlamentul de la Bucureşti, invocând prezenţa la vot a aproape un milion de cetăţeni români de peste hotare.

„Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept! Îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru realegerea în funcţia de preşedinte al României şi le mulţumesc tuturor susţinătorilor noştri care au votat astăzi pentru candidatul de dreapta în finala alegerilor prezidenţiale. După aceste alegeri, se impune, de urgenţă, modificarea legii privind alegerile parlamentare pentru a oferi românilor din diaspora o reprezentare proporţională în Parlamentul României. PMP va depune mâine o iniţiativă legislativă în Parlament prin care solicităm ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetăţenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputaţi şi 5 senatori. Prezenţa la vot a aproape un milion de cetăţeni români de peste hotare obligă statul român să acţioneze imediat”, scrie Tomac pe Facebook.

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 66,5% în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 33,5%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES.

De asemenea, conform CURS-Avangarde, Iohannis a obţinut 64,8%, iar Dăncilă, 35,2%.

Ultima ora:

ObservatorSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

PoliticIon M. Ioniţă: Bădălău şi ai lui

EconomieSergiu Manea: Forbes 30 pentru RO30

ExternIulian Chifu: Un game changer în Brexit – Raportul serviciilor britanice privind ingerinţele Rusiei în referendumul din 2016

EvenimenteMireille Rădoi: Un produs de diplomație culturală – Femei remarcabile din România și din Peru

CulturaRadu Preda: Organizatorii memoriei

SocialAndrei Stoian: Sistemul de învăţământ românesc a acumulat o serie întreagă de probleme

MoldovaAndrei Vlasceanu: Tragedie antică şi teatru rusesc la ChişinăuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe