OraNoua.ro
Publicat în 8 februarie 2017, 16:22 / 180 elite & idei

Eugen Tomac: Discursul președintelui este de campanie pentru referendum; regretăm că PSD nu se trezește din beția puterii

Eugen Tomac: Discursul președintelui este de campanie pentru referendum; regretăm că PSD nu se trezește din beția puterii

Discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament a fost unul de campanie pentru referendum, consideră președintele executiv al PMP Eugen Tomac, acesta exprimându-și regretul că PSD „nu se trezește din beția puterii”.

„Grupul parlamentar al PMP își exprimă profunda îngrijorare față de situația care s-a creat în societate. Am urmărit cu multă atenție discursul președintelui Iohannis. Este un discurs de campanie pentru referendum. Regretăm, însă, că PSD nu se trezește din beția puterii. (…) Semnalul dat de cetățenii care au ieșit din propria convingere timp de o săptămână în fața Guvernului pentru a da un semnal de alarmă trebuie tratat cu toată seriozitatea. Deci, sperăm ca lucrurile să nu degenereze pentru că societatea nu are nevoie de conflicte interne, alimentate și de o parte și de alta, ci are nevoie de discuții deschise în interesul societății și democrației românești. Sperăm ca actorii politici să dea dovadă de mult mai multă responsabilitate”, a afirmat Eugen Tomac, la Parlament.

El a susținut că nu-l critică pe președinte, adăugând că șeful statului a folosit acest instrument de a se adresa Parlamentului pentru a transmite „câteva ținte clare tocmai pentru a menține această stare de tensiune”.

„Nu criticăm, e o constatare. Președintele și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu ce s-a întâmplat în ultima perioadă și a amintit că va convoca un referendum pe tema pe care o cunoaștem deja — integritate și anticorupție. Este un instrument democratic, dar a utilizat acest prilej pe care l-a avut de a se adresa Parlamentului și a transmis câteva ținte clare tocmai pentru a menține această stare de tensiune care există în societate, tensiune care a fost generată de domnul Dragnea, împingând Guvernul în această capcană din care nu pot ieși nici la ora actuală”, a subliniat Tomac.

El speră că moțiunea de cenzură va trece. „Sperăm că și cei care au fost sancționați să înțeleagă și mâine, la moțiunea de cenzură, să avem parte de un vot de conștiință și actualul Guvern să plece astfel încât să vină un Guvern care să stabilească această încredere de care este nevoie între autoritate și cetățean”, a spus Tomac.

Potrivit lui Tomac, „este nevoie de multă responsabilitate la ora actuală tocmai pentru a da o nouă șansă României”. „Orice criză politică generează mai multe probleme în societate, de la chestiuni de ordin economic, până la alte chestiuni”, a adăugat Tomac.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe