Matei Bogdan
Publicat în 4 noiembrie 2020, 10:07 / 219 elite & idei

Eugen Tomac: Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită. Avem nevoie de America implicată, alături de Europa

Eugen Tomac: Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită. Avem nevoie de America implicată, alături de Europa

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) a apreciat miercuri, într-o postare pe Facebook, că Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită, în contextul în care în SUA sun anunțate, treptat, rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA și care arată o cursă strânsă între actualul președinte și fostul vicepreședinte Joe Biden.

“Pentru mine, America este mai mult decât o țară pe care o simt aproape. O cunosc bine, am mulți prieteni acolo și o respect enorm. Prima dată am vizitat-o la invitația Departamentului de Stat, acum 15 ani. De atunci, legăturile mele cu Statele Unite s-au înmulțit și voi continua să susțin cu toată forța întărirea relațiilor pe toate palierele cu cel mai important partener strategic al României. La aceste alegeri cu o miză uriașă, cu o societate puternic scindată, cred că Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită! Vin vremuri grele, iar noi avem nevoie de America implicată, alături de Europa!”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Cetățenii Statelor Unite ale Americii s-au prezentat marți la urne pentru un scrutin istoric pentru viitorul țării și al relațiilor internaționale în care au fost chemați, pe fondul unei țări divizate, polarizate și cel mai puternic afectate de pandemia de COVID-19, să își aleagă președintele dintre cei doi contracandidați care își dispută fotoliul prezidențial din Biroul Oval, președintele în funcție Donald Trump (Partidul Republican) și fostul vicepreședinte Joe Biden (Partidul Democrat).

Potrivit celor mai recente estimări publicate de mass-media americană, în special Fox News, Joe Biden este creditat cu 238 de electori, în timp ce Donald Trump cu 213 de electori. Viitorului preşedinte îi sunt necesari 270 de electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale americane.

Candidatul democrat Joe Biden s-a adresat națiunii americane într-o scurtă declarație de presă, urmată de un mesaj pe Twitter: “Păstrați-vă încrederea, oameni buni. Vom câștiga”.

“Credem că ne îndreptăm către o victorie”, a spus el.

La rândul său, Donald Trump a anunțat o declarație de presă, într-un mesaj pe Twitter, în care a subliniat că urmează “o mare victorie”.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATO

PoliticKelemen Hunor: În timp ce alţii dărâmă statui, noi ridicăm statui şi construim un viitor paşnic

EconomieDaniel Dăianu: Se întoarce o economie a tristeţii?

ExternIulian Chifu: Gâtuirea Europei – Un vas venind din China a blocat aprovizionarea cu petrol şi gaze prin Suez

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaIonuț Vulpescu: Naționalismul religios crește radical în perioadele istorice marcate de o dramatică vulnerabilitate

EditorialAlexandru Grumaz: Jurnal de război (XIV). Paradoxul extinderi NATOClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe