OraNoua.ro
Publicat în 15 februarie 2017, 01:42 / 221 elite & idei

Eugen Tomac: Majoritatea parlamentară formată din PSD, PNL, ALDE și UDMR mimează dorința de reformă a sistemului sanitar

Eugen Tomac: Majoritatea parlamentară formată din PSD, PNL, ALDE și UDMR mimează dorința de reformă a sistemului sanitar

Deputatul Eugen Tomac, liderul grupului PMP din Camera Deputaților, afirmă că „majoritatea parlamentară” formată din PSD, PNL, ALDE și UDMR „mimează” dorința de reformare a sistemului medical românesc, având în vedere că a respins proiectul de modificare a Legii Sănătății depus de către Partidul Mișcarea Populară, proiect care oferă „soluții la cele mai stringente probleme din domeniu”.

„Majoritatea parlamentară a respins astăzi, 14 februarie, proiectul de modificare a Legii Sănătății depus de către PMP și elaborat în 2008 de către Comisia Prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România, formată din specialiști renumiți ai sistemului sanitar. Se pare însă că majoritatea parlamentară, formată astăzi din PSD, PNL, ALDE și UDMR, care a votat în bloc respingerea acestei propuneri legislative, mimează doar că își dorește o reformare a sistemului medical românesc”, susține Eugen Tomac într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

Liderul deputaților PMP consideră „revoltător” faptul că „în campania electorală PSD și PNL au promis să contribuie la dezvoltarea unui sistem medical mai sigur și eficient, dar în Parlament au votat împotrivă”.

„În realitate, cei care au respins astăzi această lege sunt cei care au avantaje atunci când sistemul medical este prăbușit, condiție în care managerii unităților medicale sunt numiți pe criterii politice și pot manevra bugetul acestui domeniu după bunul plac. Grupul deputaților PMP cere fiecărui parlamentar care a votat astăzi împotriva Legii Sănătății să le explice cetățenilor care le-au acordat votul de ce astăzi au fost împotriva unor măsuri menite să repună pe picioare sistemul medical românesc”, adaugă Tomac.

El spune că proiectul elaborat de către comisia prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniul sănătății publice din România, preluat de PMP, „oferea soluții la cele mai stringente probleme din domeniu”.

„Concret, forul menționat a concluzionat că zonele în care autoritățile trebuie să intervină de urgență sunt finanțarea și organizarea sistemului, resursele umane, politica medicamentului, serviciile spitalicești și serviciile de asistență primară. Pentru ca toate aceste probleme să poată fi soluționate, Comisia a propus un set de 19 recomandări clare, care se regăsesc în propunerea legislativă respinsă astăzi de către noua variantă a USL”, mai afirmă Tomac.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe