Matei Bogdan
Publicat în 13 noiembrie 2019, 17:50 / 116 elite & idei

Eugen Tomac: O dezbatere între candidați în turul al doilea e un lucru firesc în democrație

Eugen Tomac: O dezbatere între candidați în turul al doilea e un lucru firesc în democrație

O dezbatere Iohannis-Dăncilă nu ar strica, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac, în opinia căruia o asemenea confruntare între candidații din turul secund al alegerilor prezidențiale este un lucru firesc într-o democrație.

Eugen Tomac o critică pe Viorica Dăncilă, dar consideră că o dezbatere între ea și Klaus Iohannis ar fi utilă: ”Plec de la premisa că tot ceea ce a spus președintele Iohannis este adevărat. Doamna Dăncilă reprezintă tot ce este mai rău în politică (…), însă în democrație este esențial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar și să mergi către cetățeni, să le demonstrezi că diferența între prezent și viitor este fundamentală. Oamenii au nevoie de acest exercițiu. Eu sunt adeptul dezbaterii, dar tocmai pentru că cred în aceste valori esențiale într-o societate democratică și anume dezbaterea prin care încerci să pui în evidență lucruri care te diferențiază fundamental de adversar”.

Liderul PMP și-ar dori o dezbatere Iohannis-Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale: ”Consider că este un lucru firesc în democrație. Nu vreau să se înțeleagă că-i țin partea doamnei Dăncilă, că nu voi merge la vot să votez niciodată cu un om politic care reprezintă un profil de mediocritate în politică (…). Mie mi-ar plăcea să existe o asemenea confruntare, în care președintele Iohannis să o prezinte exact așa cum este. Cred că nu ar strica o asemenea confruntare”.

www.rfi.ro

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe