OraNoua.ro
Publicat în 28 septembrie 2016, 16:36 / 209 elite & idei

Eugen Tomac: PMP vrea să obțină 15% la parlamentare; propunerea cea mai bună de premier – Traian Băsescu

Eugen Tomac: PMP vrea să obțină 15% la parlamentare; propunerea cea mai bună de premier – Traian Băsescu

Partidul Mișcarea Populară își propune obținerea unui scor de 15% la alegerile parlamentare și are în vedere participarea la guvernare în cadrul unei coaliții, având și cea mai bună soluție pentru funcția de premier – Traian Băsescu, a declarat luni deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al formațiunii.

„Suntem pregătiți să mergem spre guvernare. Avem oameni foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional cu o experiență extraordinară și mult mai pregătiți decât cei din PNL și nu numai. De asemenea, există o realitate pe care o cunoaștem cu toții: PSD și-a desemnat candidatul la funcția de premier pe domnul Dragnea. PNL-PDL, după fuziune, a generat un tandem Iohannis — Predoiu. Probabil, domnul Predoiu rămâne și în continuare opțiunea celor de la PNL. Noi, după 11 decembrie suntem convinși că putem propune cel mai bun prim-ministru pe care-l poate avea România. (…) Suntem convinși că cel mai bun prim-ministru al României poate fi președintele Traian Băsescu”, a afirmat Tomac, într-o conferință de presă.

Deputatul Valeriu Steriu, celălalt președinte executiv al PMP, a declarat, la rândul său, că programul de guvernare al partidului va ține cont de „agenda cetățeanului”, iar propunerile avute în vedere vor fi unele „sustenabile”.

„Nu vom face un program de guvernare stufos, vom avea câteva pagini de idei care să arate cum și mai ales prin ce finanțăm prioritățile noastre. Prioritățile au fost expuse, în câteva rânduri, și de domnul președinte Traian Băsescu — partea de infrastructură, educație, sănătate. Alături de acestea, fondurile europene, care trebuie absorbite (…) ca să corecteze decalajele existente între România și alte state. Vrem să venim cu un program croit pe priorități, pe obiective și tot ceea ce arătăm acolo să fie sustenabil. Nu vom spune: facem autostrada București-Brașov și să nu arătăm de unde luăm banii”, a spus Steriu.

El a adăugat că programul de guvernare al PMP vizează, totodată, încurajarea investițiilor, mai ales a celor care duc la crearea de locuri de muncă.

Potrivit lui Steriu, un draft al programului PMP urmează să fie finalizat săptămâna viitoare. „Cred că, cel puțin la mijlocul săptămânii viitoare, vom avea un prim draft complet pentru programul sau prioritățile de guvernare susținute de PMP, iar alianța care va fi după 11 decembrie propusă va fi acea alianță care ne preia ideile și care va ține cont de toate aceste propuneri în viitorul Guvern”, a precizat Steriu.

El a afirmat că PMP nu este partidul care „să construiască, neapărat, viitorul Guvern”, dar dispune „de resurse pentru a ocupa orice poziție în viitorul Cabinet”.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe