OraNoua.ro
Publicat în 24 iulie 2013, 18:15 / 155 elite & idei

Eugen Tomac – presedinte interimar al partidului Miscarea Populara

Eugen Tomac – presedinte interimar al partidului Miscarea Populara

Miscarea Populara este de marti, oficial, partid politic, liderii miscarii depunand marti actele in acest sens. “Noi nu infiintam azi un nou partid, noi vrem sa infiintam un altfel de partid. Partidul Miscarea Populara se naste pe fondul unei asteptari populare reale din partea cetatenilor romanilor. Partidele de azi nu mai reprezinta o garantie pentru viitorul tarii noastre. Modelele de dezvoltare propuse de partidele politice au esuat. Noi vrem sa fim ce altii nu au putut fi sau nu si-au dorit sa fie: adevarata voce de dreapta a cetatenilor romani, o alternatativa credibila la USL pentru toti cetatenii cinstititi si corecti. A sosit momentul sa punem pe masa idei si politici noi”, a declarat Eugen Tomac, presedintele interimar al noii formatiuni politice.
La randul sau, sociologul Marian Preda, care a condus Fundatia Miscarea Populara, a declarat ca “Domnul Tomac rezultate remarcabile – este cel mai votat parlamentar de dreapta din Parlamentul Romaniei, cu peste 70%. Genereaza incredere atat in randul electoratului cat si in randul clasei politice. De astazi avem deci ca fundatie bratul politic despre care s-a vorbit inca de la inceput. Prin statutul partidului, e prevazut ca fundatia va avea un reprezentant in structura centrala de conducere, prin presedintele ei, si in structurile judetene.

Din punct de vedere al actiunii politice, organizarii, deciziilor strategice, partidul este din acest moment complet autonom. Ca parinti fondatori ai partidului, noi, membrii fondatori ai Miscarii Populare suntem foarte fericiti sa vedem ca in cateva luni am reusit sa dam nastere acestui partid. Ii dorim sa creasca precum Fat Frumos din poveste intr-un an cat altii in 20 de ani si la alegerile europarlamentare de anul viitor sa fie cel mai important partid politic de dreapta.”

Ultima ora:

ObservatorIulian Fota: Urmatoarea rupere de Occident va fi, mai intai, pe vector tehnologic?

PoliticNicușor Dan: Opţiunea mea pentru alegerile de duminică este Partidul Naţional Liberal

EconomieMirela Iovu: Impactul disruptiv al tehnologiei asupra industriei bancare in era post-Covid!

ExternThierry De Montbrial, senior Adviser Club România, a fait de L’IFRI de 2ème Think Tank le plus influent du monde

SocialOvidiu Nahoi: Și dacă, totuși, trăim în cea mai bună perioadă din istoria României?

EvenimenteMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a oferit Înaltei Curți de Casație și Justiție una din cele 8 copii autentificate ale fundamentului legislației moderne – Magna Carta

CulturaCristina Popescu: Emisiunea de mărci poștale „Urși”

EditorialVasile Pușcaș: Un proiect jurnalistic pentru UnireClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe