OraNoua.ro
Publicat în 12 aprilie 2017, 14:37 / 257 elite & idei

Eugen Tomac: Solicit primarului general să declanșeze discuții cu statul italian cu privire la Parcul ‘Nicolae Iorga’

Eugen Tomac: Solicit primarului general să declanșeze discuții cu statul italian cu privire la Parcul ‘Nicolae Iorga’

Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, a afirmat, luni, că Primăria Capitalei, respectiv primarul general, Gabriela Firea, trebuie să demareze de urgență discuții cu autoritățile italiene în vederea achiziționării terenului aferent Parcului „Nicolae Iorga” din București, având în vedere că respectivul teren va fi scos la licitație de statul italian.

„Astăzi voi trimite o scrisoare oficială către primarul general al Capitalei prin care voi solicita să înceapă, de îndată, dialogul cu statul italian cu privire la Parcul Iorga de pe Calea Victoriei. Am observat că astăzi, statul italian, fiind proprietar a scos la licitație terenul din acest parc de aproape 3000 de metri pătrați. Cred că avem nevoie de aceste oaze de verdeață, iar statul român, respectiv Primăria Capitalei, are obligația să înceapă de îndată dialogul cu statul italian, astfel încât destinația pe care o are acest teren în clipa de față să se păstreze. În caz contrar, dacă statul nu va interveni, îmi dau seama ce se va întâmpla și chiar nu este cazul ca acel parc, încărcat de istorie, să fie distrus”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament.

Deputatul a explicat că autoritățile locale — Primăria Capitalei sau Primăria sectorului 1 — pot face demersuri pentru a începe discuții pe acest subiect, inclusiv în vederea achiziției terenului. „Primăria Capitalei sau primăria de sector, pentru că se află în sectorul 1 acest parc, poate și are și cadrul legal pentru a începe discuțiile, inclusiv pentru achiziția acestui teren, dacă e nevoie”, a mai declarat Tomac.

Ambasada Italiei la București a anunțat, potrivit unui comunicat de presă, scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie — 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe