Matei Bogdan
Publicat în 5 iunie 2019, 13:44 / 34 elite & idei

Eugen Tomac: Vom vota moţiunea de cenzură; vrem ca Opoziţia unită să vină cu o alternativă credibilă

Eugen Tomac: Vom vota moţiunea de cenzură; vrem ca Opoziţia unită să vină cu o alternativă credibilă

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri că formaţiunea sa va vota în favoarea moţiunii de cenzură, afirmând că îşi doreşte ca partidele din opoziţie să vină cu o alternativă credibilă şi să prezinte numele pe care le au în vedere pentru viitorul Guvern.

„Pentru că Opoziţia pregăteşte o moţiune de cenzură în această perioadă, PMP cere ca partidele de opoziţie să vină în faţa românilor cu o alternativă credibilă, clară. Şi anume, un nume pentru viitorul prim-ministru pe care îl va propune Opoziţia, un nume pentru portofoliul de la Justiţie – pentru că este tema care ne frământă cel mai mult la ora actuală şi trebuie să avem o persoană în care românii să aibă încredere, să înţeleagă că Justiţia este parte importantă a societăţii noastre şi nu o putem trata cu indiferenţă, aşa cum a făcut PSD-ALDE până acum – nominalizări pentru portofoliul de la Externe, Educaţie, Sănătate”, a arătat el, la Palatul Cotroceni.

Tomac a subliniat că PMP „nu condiţionează nimic” şi va vota moţiunea de cenzură.

„Credem că Guvernul Dăncilă trebuia să plece demult, atât premierul, cât şi întreaga sa echipă. Spunem doar că pentru a fi convingători în faţa cetăţenilor şi să le dăm un semn că am înţeles mesajul transmis pe 26 mai, vrem ca opoziţia unită, toate forţele anti-PSD, să vină în faţa românilor şi cu o alternativă credibilă, cu nume de prim-ministru, cu propunere pentru Ministerul Justiţiei, pentru Ministerul de Externe, Interne, Educaţie, Sănătate şi aşa mai departe. Avem nevoie de un mesaj de unitate clar şi de o alternativă credibilă, pentru că doar aşa poate reuşi moţiunea. (…) Consider că dacă Opoziţia unită va reuşi rapid să atingă aceste criterii pe care noi le-am prezentat mai devreme avem şanse mari să trimitem Guvernul Dăncilă acasă. Nu uitaţi că inclusiv cei din PSD, parte dintre ei, sunt nemulţumiţi şi au spus-o public”, a menţionat Tomac.

El a adăugat, totodată, că PMP a avut deja discuţii cu reprezentanţii PNL, USR şi UDMR cu privire la moţiune, dar că în zilele următoare vor fi abordare şi aspectele privitoare la dorinţa de a fi prezentat un guvern alternativă.

„Noi suntem pregătiţi să votăm moţiunea, dar credem că pentru o reuşită cât mai mare avem nevoie de această poză, pe care Opoziţia să o transfere către populaţie, şi anume că suntem pregătiţi să venim cu alternativă. (…) Am vota orice guvern agreat de toate partidele de opoziţie”, a precizat Tomac.

Ultima ora:

ObservatorDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

PoliticTanase Stamule: O grămadă de guguștiuci comentează pe Facebook despre faptul că a picat moțiunea

EconomieBogdan Chiriţoiu, despre prevenţie şi amenzi: Biserica se chinuie de 2.000 de ani să ne îndrepte, dar fără să ai şi o bâtă nu îi corectezi pe oameni

ExternAlexandru Grumaz: Marea Neagră, de la „lac rusesc“ la spaţiu de securitate al Europei

EvenimenteDragoș Preda: Invitație pentru Membrii Club Romania

CulturaIoan-Aurel Pop: Eminescu – valoarea absolută a culturii româneşti

SocialSever Voinescu: Ghidul Andrei Șerban

MoldovaIulian Chifu: La Chişinău – majoritate de coaliţie, fără cheie de control şi fără frâne



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe